Zoek nu

Meest bekeken pagina's

Zoekresultaten

Mooie dingen van afval

Je zou ‘m maar hebben. Die geweldig mooie designertas waarvan er geen tweede is. Eentje die zo uniek is, dat de vraag waar je die vandaan hebt, geheid komt.

Collegereeks 'Duurzaam consumentengedrag'

De ImpactAcademy organiseert een collegereeks met experts uit de bedrijfspraktijk, marktonderzoek en de wetenschap. Zij delen met u de praktische strategieën, best practices, tips, theorieën over en reflecties op duurzame consumptie. ‘Food for thought’ om  in de praktijk toe te gaan passen.

De zegen komt voortaan via internet

De gebeden waren verzameld van Twitter, de dominee preekte in een filmpje van drie minuten, onder het joggen. Om nieuwe gelovigen te bereiken lanceerde de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) dinsdag de online-kerkdienst Mijnkerk.nl. Tijdens de dienst van twintig minuten kreeg internet-dominee Fred Omvlee de zegen en een stola met Facebook- en Twitterlogo.

Social intelligence sleutel duurzaamheid

Een duurzaamheidsdoorbraak in Nederland blijft achter. Martijn Lampert, research director Motivaction, stelt dat de duurzaamheidsvoorhoede een kanteling kan realiseren als ze zich sterker verbindt met change makers in de samenleving en beslissers in het bedrijfsleven. De change makers uit het onderzoek hebben uitgebreide netwerken, speuren naar nieuwe oplossingen en enthousiasmeren anderen. Ook zij hechten aan aspecten van duurzaamheid, maar vaak vanuit andere motivatie, zoals interesse voor technologie, trends of innovatie. Volgens Lampert moet de duurzaamheidsvoorhoede zichzelf vernieuwen en haar banden met andersdenkenden versterken. Hij onderzocht de rol van deze voorhoede in Nederland en presenteerde de resultaten gisteren tijdens de Ray Anderson-lezing. Voorafgaand aan zijn lezing liet Gunter Pauli, grondlegger van De Blauwe Economie, zien hoe een bedrijf zowel duurzaam als economisch succesvol kan zijn. Duurzaamheidskoploper Interface en de MVO Nederland Academie organiseren de lezing jaarlijks op de Dag van de Duurzaamheid.

Workshop De klantbeleving centraal

Woensdag 11 september, Motivaction te Amsterdam: Hoe geef je de klant een prominente rol in de hele organisatie?

Organische gebiedsontwikkeling

In steeds meer gemeenten lopen gebieden die ontwikkeld zijn met een totaalvisie vast. Organische gebiedsontwikkeling kan een antwoord bieden. Het is een hele andere aanpak: van blauwdruk naar een open-eindeproces.

Motivaction neemt MCA Communicatie over

Motivaction voert jaarlijks een grootschalig mediabereiksonderzoek uit. Het rapport geeft uitgebreid inzicht in het mediaprofiel van Nieuwe Nederlanders en stelt onze opdrachtgevers in staat de communicatie en marketing efficiënt en effectief in te zetten.

Vertrouwen is je belangrijkste kapitaal

FONDSENWERVING april 2013: Onderzoek van Motivaction laat zien dat eerlijkheid en oprechtheid van goede doelen het meest bepalend zijn voor hun reputatie.

Rabobank populairste werkgever

nrc.nl 29.05.2013: De Rabobank is dit jaar de meest populaire werkgever van Nederland voor hoogopgeleiden. Shell en Philips vullen de top-3 aan.

Driekwart Nederlandse moslims vindt Syrië-gangers helden

Volkskrant.nl 28.05.2013: Bijna driekwart van de Nederlandse moslims vindt het prima dat Nederlanders naar Syrië vertrekken om mee te strijden tegen het regime van Assad. Die jongens doen wat de Verenigde Naties nalaten: actief steun verlenen aan de opstandelingen, vinden zij.

© 2012 Motivaction. Alle rechten voorbehouden.