Zoek nu

Meest bekeken pagina's

Zoekresultaten

Nederlander gemiddeld 45 euro contant op zak

Contant geld blijft geliefd onder Nederlanders. Bijna 95 procent heeft tastbaar geld op zak en slechts één op de vijf personen is van mening dat cash betalen achterhaald is.

Zorgverzekering: vrienden en familie adviseren jongeren

Familie en vrienden zijn voor jongeren de belangrijkste bron van informatie over zorgverzekeringen. Bijna tweederde van alle jongeren baseert de keuze op gesprekken met vrienden en familie. Bij volwassenen ligt dit aantal op 25 procent.

Bouwen aan reputatie vereist combinatie van social en business intelligence

Vrijdag 29 november vond bij Motivaction de uitreiking plaats van de eerste Reputatiemanagement Award aan een blije en trotse winnaar Vodafone. Van harte gefeliciteerd! De turbulentie in de wereld vraagt om een herijking van het vakgebied Reputatie. De verantwoordelijkheid voor reputatie moet de afdeling Communicatie ontstijgen: deze afdeling moet hand-in-hand gaan met leiderschap vanuit het bestuur.

Sympathie voor crowdfunding

Persbericht Motivaction, Amsterdam 7 oktober 2013: “Crowdfunding kan bijdragen aan herstel vertrouwen in economie”. Inmiddels is de helft van de Nederlanders bekend met crowdfunding als nieuwe vorm van financiering. Daarbij wordt financiering via de crowd als een goed alternatief gezien voor de lening bij de bank. Dit blijkt uit onderzoek dat bureau Motivaction en crowdfunding adviesbureau Douw&Koren uitvoerden onder ruim 1100 Nederlanders.

Mobiele Facebook Ad vergt emotieclick met doelgroep

Door de razendsnelle groei van online mobiel komt online adverteren in een heel nieuw vaarwater. Mobiel zorgt inmiddels al voor 50% van de traffic op Facebook. Dat zorgt bij Facebook nu ook voor een enorme groei in de omzet van mobiel adverteren en een beurskoers op het niveau van tijdens de beursintroductie. Die groei is mede veroorzaakt doordat het klikgedrag van de bezoekers op mobiel heel anders is dan op de desktop.

Leerdam werkt aan toekomst van de stad

„De toekomst van Leerdam wordt niet achter een bureau bedacht, maar komt uit de samenleving zelf.”

"Syrië-gangers doen wat de VN nalaat"

Een meerderheid van de Nederlandse moslims ergert zich aan het feit dat de Verenigde Naties niet in actie komen tegen het regime van Assad in Syrië. Een meerderheid van Nederlandse moslims is daarom ook van mening dat dat het begrijpelijk is dat er jongeren zijn die zelf gaan meevechten in Syrië.

Opiniepeiling naar de houding en opvattingen van Nederlandse moslims en autochtonen over Syrië en Syrië-gangers, uitgevoerd door Motivaction in opdracht van de NCRV.

Kennis grondrechten en democratie matig

Binnenlandsbestuur.nl 08.05.2013: De helft van de Nederlanders weet geen grondrecht te noemen. Ze vinden hun kennis van de democratie en de grondwet dan ook maar matig. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van FORUM, Instituut voor Multiculturele Vraagstukken.

Stakeholderonderzoek Aqua for All

Aqua for All februari 2013: Resultaten onderzoek onder stakeholders.

Moslima op hakken

NRC 28 november 2012: Jonge moslima's zijn hip, hipper, hipst. Hoofddoek en spijkerbroek. Mag dat eigenlijk wel? "Ik draag waar ik mezelf prettig in voel."

© 2012 Motivaction. Alle rechten voorbehouden.