Zoek nu

Meest bekeken pagina's

Zoekresultaten

Nederlander gemiddeld 45 euro contant op zak

Contant geld blijft geliefd onder Nederlanders. Bijna 95 procent heeft tastbaar geld op zak en slechts één op de vijf personen is van mening dat cash betalen achterhaald is.

De zegen komt voortaan via internet

De gebeden waren verzameld van Twitter, de dominee preekte in een filmpje van drie minuten, onder het joggen. Om nieuwe gelovigen te bereiken lanceerde de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) dinsdag de online-kerkdienst Mijnkerk.nl. Tijdens de dienst van twintig minuten kreeg internet-dominee Fred Omvlee de zegen en een stola met Facebook- en Twitterlogo.

Hufters en fatsoensrakkers

Hoe denken jongeren over respect voor gezagsdragers, vrije meningsuiting en seksuele intimidatie op straat? Is er sprake van een generatiekloof of van een fatsoenskloof? Motivaction onderzocht het in opdracht van NTR voor de thema-uitzending Hufters en Fatsoensrakkers op donderdag 22 november 2012 20.55 uur Nederland 3.

Bekijk hier de factsheet Hufters en fatsoensrakkers (pdf)

Hufters en fatsoensrakkers

NRT donderdag 22 november Nederland 3: Over de stand van de moraal. Geweld tegen politie en hulpverleners; seksuele intimidatie op straat; invloed van religie op de politiek; de vrijheid van meningsuiting. De opinies hierover botsen steeds meer. De maatschappij verhardt. Waar staan jongeren in het debat?

Reputatie komt te voet en gaat te paard

Meer dan ooit moeten managers weten wat er leeft en ‘aangesloten zijn’ op de polsslag van de samenleving. Neem een voorbeeld aan Sylvia Kristel en kijk wat minder naar Lance Armstrong zou ik zeggen.

Nominatie Geldtypetest Innovation Award

Motivaction heeft samen met Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) de Geldtypetest ontworpen en deze test is nu genomineerd voor de Accenture Innovation Award 2012.

Hoofddoekdraagster krijgt een gezicht

CLOU februari 2012: Expositie, ‘Hoofdboek’ en een onderzoek naar de leef- en denkwereld van Nederlandse hoofddoekdraagsters tussen de 15 en 35 jaar.

Ode aan symbool

Volkskrant 25.11.2011: Jan Knaap raakte geïntrigeerd door de hoofddoeken van het meisje achter de kassa. Resultaat: Hoofdboek.

Hoofdboek: één vrouw, honderd hoofddoeken

Eerste grote hoofddoekenonderzoek. Hoofdboek verschijnt op 23 november.

Meerderheid geeft geen geld aan Afrika

De Telegraaf: 05.08.2011: De belangrijkste redenen: twijfel of het geld goed terechtkomt en mensen kunnen het geld nu niet missen.

© 2012 Motivaction. Alle rechten voorbehouden.