Zoek nu

Meest bekeken pagina's

Zoekresultaten

Allochtone medewerkers in het MKB

BNR Nieuwsradio interviewde 23 augustus 2012 Sadik Harchaoui van FORUM over de positie van allochtonen op de arbeidsmarkt en de 4e TrendMeter.

MKB verwacht barre winter

Ondernemers verwachten krimp voor 2012.

Investeringen MKB in 2011 op laag pitje

Persbericht Motivaction 05.05.2011 De investeringen die Nederlandse MKB’ers in 2011 in hun bedrijf verwachten te doen blijven achter bij 2010.

Ontplooier en jager positief

De Telegraaf 05.05.2011: Voor mkb-ondernemers die zich op dat vlak achtergesteld voelen, biedt het zogenaamde BusinessLocus-model uitkomst.

Mkb'er investeert minder in 2011

Ondernemers verwachten in 2011 minder te gaan investeren in hun bedrijf dan in 2010. Ondanks een lichte groei in de omzet. Dit blijkt uit het jaarlijkse BusinessLocus-TrendMeter-onderzoek van Motivaction onder 1500 MKB’ers. 

Zes verschillende ondernemers; wie ben jij?

Wil jij heel erg rijk worden of heb je liever dat je zaak gewoon lekker loopt? In het laatste geval ben je een hoeder.

Directeuren middenbedrijf niet klaar voor Nieuwe Nederlanders

De arbeidsmarktpositie van Nieuwe Nederlanders in het Nederlandse middenbedrijven (20 tot 500 medewerkers) is nog altijd niet florissant. 38 van de bedrijven heeft geen Nieuwe Nederlanders in dienst.

Kans voor allochtoon

De directeuren van de middelgrote ondernemingen denken steeds positiever over die groep werknemers, waardoor die in de toekomst waarschijnlijk makkelijker aan het werk kunnen.

Directeur went aan allochtoon op werkvloer

De Nederlandse directeuren raken langzaamaan minder bang voor allochtone werknemers in hun bedrijf. Ze lijken te wennen aan het idee.

Directeuren positiever over allochtonen

De positie van allochtonen op de arbeidsmarkt bij bedrijven met twintig tot vijfhonderd werknemers is nog altijd verre van optimaal. Maar de directeuren van de middelgrote ondernemingen denken steeds positiever over die groep werknemers, waardoor die in de toekomst waarschijnlijk makkelijker aan het werk kunnen.

© 2012 Motivaction. Alle rechten voorbehouden.