Zoek nu

Meest bekeken pagina's

Zoekresultaten

MKB verwacht barre winter

Ondernemers verwachten krimp voor 2012.

Investeringen MKB in 2011 op laag pitje

Persbericht Motivaction 05.05.2011 De investeringen die Nederlandse MKB’ers in 2011 in hun bedrijf verwachten te doen blijven achter bij 2010.

Zes verschillende ondernemers; wie ben jij?

Wil jij heel erg rijk worden of heb je liever dat je zaak gewoon lekker loopt? In het laatste geval ben je een hoeder.

Helft MKB beleeft nog geen lente

Ondanks de eerste warme zonnestralen is het voor meer dan 100 duizend MKB-bedrijven in Nederland nog geen zakelijke 'lente'; zij zien nog geen economische verbetering en vooruitgang.

Vertrouwen bij directeuren nu groter dan piek van 2001

De economische gloriedagen van voor de aanslagen op het World Trade Center zijn terug. Het vertrouwen onder bedrijfsdirecteuren in het middenbedrijf in Nederland is de piek van 2001 voor het eerst gepasseerd. Slechts 5 verwacht een verslechtering van de economie, zo blijkt uit de TrendMeter-index van onderzoeksbureau Motivaction die vandaag verschijnt.

TrendMeters

De TrendMeter signaleert en analyseert (economische) ontwikkelingen die van belang zijn voor het Nederlandse middenbedrijf (20-500 werkzame personen). De TrendMeter-index peilt twee keer per jaar de verwachtingen van vierhonderd directeuren in het middenbedrijf over de komende twaalf maanden. In het onderzoek staan vier thema's centraal: orderpositie, werkgelegenheid, investeringen en winstgevendheid.

© 2012 Motivaction. Alle rechten voorbehouden.