Zoek nu

Meest bekeken pagina's

Zoekresultaten

Doe mee aan Maatschappelijk Imago Monitor (MIM) 2014

Wilt u weten hoe goed Nederlanders uw merk of organisatie vinden voor mens, maatschappij en milieu? Wat zij van u verwachten en hoe u daaraan kunt werken? En wat uw (toekomstige) maatschappelijke programma daaraan kan bijdragen? Doe dan mee met de Maatschappelijk Imago Monitor 2014.

De business definitie van corporaties

Building Business augustus 2001: Woningcorporaties ontplooien tal van branche-eigen en branchevreemde activiteiten. Nauwelijks gehinderd door enige vorm van regulering worden corporaties naar eigen zeggen gedwongen tot dergelijke activiteiten door dereguleringsplannen van de overheid, door het terugdraaien van overheidssubsidies, et cetera. De bottomline is dat ze maar moeten zien hoe zij de BBSH-doelstellingen kunnen halen. In afwachting van een nieuwe woningwet verkent Roel Schoemaker artikel met het business definition-model van Abell de grenzen van het sociaal ondernemerschap bij woningcorporaties.

Toekomstige oudere woont zelfstandig

Aedesnet.nl 11.04.2012: Seniorenhuisvester SOR wil sociale contacten van huurders te bevorderen.

Bij Visie 2030 draait het om de inwoners van de regio

De Visie 2030 'Samen Krachtig' komt weer een stap dichterbij. Dit keer is het niet de overheid, die het beeld voor de toekomst bepaalt, maar de inwoners van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden zelf. De tijd dat 'de overheid alles maar moet regelen' is voorbij.

Woonwensenonderzoek - Grote respons zorgt voor goede basis gemeentelijke woonvisie

Oost west, thuis best in Dinkelland

Kansrijke aanpakken in gebouwgebonden energiebesparing

Het doel is dat bestaande woningen en andere gebouwen in 2020 20 tot 30% energiezuiniger zijn dan in 1990.

Woonwensenonderzoek gemeente Dinkelland

3.300 van de 11.000 inwoners doen mee aan grootste woonwensenonderzoek ooit in gemeente. 30% respons is voor dit type onderzoek hoog.

Kansrijke aanpakken in gebouwgebonden energiebesparing

Het doel is dat bestaande woningen en andere gebouwen in 2020 20 tot 30% energiezuiniger zijn dan in 1990.

Actief burgerschap en burgerschapsstijlen

Succesvolle implementatie van actief burgerschap kan alleen door integrale samenwerking tussen de verschillende afdelingen van gemeenten en hun maatschappelijke partners.

Enorme budgetten voor verkoop en verhuur kunnen lager en efficienter

In de Nota Ruimte krijgen gemeenten de ruimte voor eigen behoefte woningen te laten bouwen. Maar weten gemeenten wel voldoende van de behoefte van de eigen inwoners om dat te kunnen doen? Doordat gemeenten aan het begin van een ontwikkelingsproces veel uitgaanspunten moeten vaststellen, is het noodzakelijk dat deze behoeften bekend zijn.

© 2012 Motivaction. Alle rechten voorbehouden.