Toegankelijkheid

The trend is your friend: volg ontwikkelingen op de arbeidsmarkt met de Sparkey HR trendmonitor

26 maart 2021

We besteden de helft van onze tijd aan werk. Het is daarom van essentieel belang dat je als werkgever ervoor zorgt dat jouw medewerkers op de juiste plek zitten en dat je bijdraagt aan hun productiviteit en werkgeluk. Ook veranderingen op de arbeidsmarkt kunnen van invloed zijn op het welzijn van je medewerkers. Een voorbeeld van zo’n verandering is het thuiswerken door de coronacrisis, wat een grote impact heeft op de betrokkenheid en het contact tussen werkgever en werknemer. Voor werkgevers is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn en te blijven van de ontwikkelingen en trends van de arbeidsmarkt. Maar hoe doe je dat? Met onze HR trendmonitor van Sparkey, het label van Motivaction voor arbeidsmarktonderzoek, krijg je inzicht in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en hoe je hier op inspeelt.

 

De HR trendmonitor van Sparkey biedt werkgevers de mogelijkheid om ontwikkelingen in de markt te onderzoeken of te monitoren. Voorbeelden van actuele trends in de arbeidsmarkt zijn diversiteit, inclusiviteit, werkbeleving, flexibilisering van de arbeidsmarkt en employer branding. Door jarenlang onderzoek weten wij wat medewerkers drijft én wat werkgevers willen bereiken.

Hoe werkt het in de praktijk?

Bij Sparkey zetten we maatwerk onderzoek in om klantspecifieke vragen op te lossen, en bieden een concreet en scherp advies waar je direct mee aan de slag kunt. Je kunt met jouw organisatie al met één vraag deelnemen aan het trendonderzoek, tot een maximum van vijf vragen. We geven je uiteraard graag advies over de optimale invulling van de vraagstellingen en de indeling van de vragenlijsten. De onderzoeksresultaten zijn binnen een werkweek na het veldwerk beschikbaar, met verdere uitwerkingsmogelijkheden zoals een koppeling met de Workprofiler en andere relevante achtergrondinformatie uit het Werknemerspanel (zoals branche, functie en bedrijfsgrootte).

Wil je meedoen aan de HR trendmonitor?

Elk kwartaal voeren we het trendonderzoek uit onder leden van het eigen Werknemerspanel (onderdeel van StemPunt, het consumentenpanel van Motivaction). Elke meting beantwoordt met een landelijk representatieve steekproef de vragen van opdrachtgevers: 1.000 respondenten in de leeftijdscategorie van 18 tot 67 jaar. Door de vaste onderzoeksmethodiek en de inzetbaarheid voor meerdere klanten blijven de kosten voor het onderzoek relatief laag. Met de HR trendmonitor krijg je antwoord op onder meer de volgende vragen:

  • Hoe sterk is het werkgeversmerk van onze organisatie?
  • Sluit onze Employee Value Proposition (EVP) aan bij de behoeften van de markt?
  • Hoe kijkt Nederland aan tegen thuiswerken?
  • Hoe belangrijk is diversiteit en inclusiviteit voor werkenden?
  • Maakt een ruim opleidingsbudget onze organisatie aantrekkelijk?
  • Op welke kanalen zoeken millennials naar vacatures?
  • Wat maakt een organisatie aantrekkelijk voor Gen Z’ers die de arbeidsmarkt betreden?


Heeft jouw organisatie behoefte aan antwoorden op deze of soortgelijke vragen? Dan biedt de HR trendmonitor een passende onderzoeksoplossing. Wil je meer weten over de HR trendmonitor van Sparkey? Download dan hier het onderzoeksvoorstel of neem contact op met Ester Koot of Anna Newen. 

Wil je meer weten over hoe wij medewerkersonderzoek inzetten of ben je benieuwd naar wat Sparkey voor jou als werkgever kan betekenen? Lees dan meer op de arbeidsmarktonderzoekspagina of neem contact met ons op via onderstaande gegevens.

"
"

Vragen?
Ester Koot

Email e.koot@motivaction.nl
Functie Senior strategy consultant HRM
Telefoon +31 (0)20 589 82 36

Anna Newen

Email a.newen@motivaction.nl
Functie HR onderzoeksadviseur
Telefoon +31 (0)20 589 82 38


Gerelateerde artikelen
Filterbubbel nieuwsconsument blendle

De filterbubbel van de moderne nieuwsconsument

Kevin Hengstz
27 december 2018

Kerst in tijden van corona

Ruurd Hielkema
28 december 2020

Emerce100: de beste bedrijven in e-business 2022

Jeroen Senster
29 april 2021
Researcher naar duurzaamheidsexpert

Van researcher commerciële dienstverlening naar duurzaamheidsexpert

Lieke van Duist
26 augustus 2019
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved