Werven en behouden medewerkers zorg en welzijn

Met het oog op de vergrijzing wordt al jaren wordt gewaarschuwd voor een tekort aan medewerkers in de zorg- welzijnssector. En nu de krapte op de arbeidsmarkt verder toeneemt, is dat zowel voor werknemers als werkgevers in zorg- en welzijn extra sterk voelbaar. Werkgevers maken zich dan ook zorgen. Niet alleen lijkt het gras groener bij de buren, maar ook overwegen werknemers zich vanwege de hoge werkdruk te oriënteren op andere sectoren nu de arbeidskansen daar toenemen.

We zien dat werkgevers worstelen met drie grote vraagstukken:

  1. Hoe kan ik mijn eigen werknemers tevreden houden en binden aan mijn organisatie?
  2. Hoe trek ik (meer) nieuwe werknemers aan?
  3. Hoe zorg ik voor een goede positionering ten opzichte van concurrenten in de regio?

Motivaction heeft hard gewerkt aan tools die inzicht bieden in deze vraagstukken en die direct input bieden voor HR-beleid, strategie, marketing en communicatie.

 

Tools voor het behouden en aantrekken van medewerkers:

 

Deze tools bieden inzicht in behoeften, motivatie en eigenaarschap van (potentiele) medewerkers en in hoeverre deze matchen met de organisatie en de verwachtingen binnen teams. Want een goede balans zorgt voor meer tevredenheid, energie en commitment binnen je organisatie.

 

Vijf typen zorgwerknemers

Ben je benieuwd naar onze tools en wil je weten welke vijf typen zorgwerknemers er zijn? Download een overzicht via het formulier.

 

Wil je hulp bij jouw uitdaging? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Download het overzicht

Bekijk hier de privacy policy

Facebook Twitter LinkedIn