Email |
Functie |
Telefoonnummer |
De eerste groep mensen die in een digitaal tijdperk zijn opgegroeid worden nu volwassen. Dit markeert een uniek kruispunt in de tijd met drie generaties: mensen die in hun leven altijd ‘connected’ zijn geweest, mensen die de digitale wereld in hun leven hebben ingepast en mensen die het grootste deel van hun leven offline zijn.
Staan de mensen die in een (gedeeltelijk) digitale cultuur zijn opgegroeid anders in het leven dan mensen die zonder internet zijn opgegroeid? Of maakt het niet uit hoe oud je bent, en wordt een digitale mentaliteit door andere aspecten bepaald?
Motivaction heeft hét domeinspecifieke onderzoeksprogramma voor het digitale leven ontwikkeld: Digitality. Continu onderzoek naar digitaal gedrag en digitale waarden en leefstijlen biedt antwoord op vragen als:
Een belangrijk onderdeel van het onderzoeksprogramma is het in eigen beheer ontwikkelde Digitality-segmentatiemodel. Het Digitality-doelgroepenmodel deelt mensen in op basis van hoe zij omgaan met telecom en informatietechnologie, de wijze waarop zij hun digitale leven hebben ingericht en de drijfveren die hieraan ten grondslag liggen.
Het model is gebaseerd op twee assen: digital social engagement en techno-involvement. De vijf typen digitale burgers scoren verschillend op 6 onderliggende digitale waarden. Dit zijn waarden die het gedrag in het digitale domein verklaren.
Op basis van bestaande databases en inzichten of nieuw vragenlijstonderzoek kan Motivaction van elke doelgroep vaststellen uit welk type (potentiële) digitale burgers die bestaat.
Digitality levert domeinspecifieke inzichten in het digitale leven van consumenten, hun gedrag en de onderliggende motieven daarvan. Dit biedt antwoorden op vraagstukken rondom: