20 uur per week werken

Wat als... we allemaal 20 uur in de week zouden werken?

 

We leven in het jaar 2030 en we werken maximaal 20 uur per week.

De Britse New Economics Foundation ziet een twintigurige werkweek als dé oplossing voor de economische crisis en de voortkabbelende werkloosheid.

 

Scenario

Wat zou een twintigurige werkweek betekenen voor onze kwaliteit van leven? En wat betekent een kortere werkweek voor onze portemonnee? Presentator Annette van Soest gaat op zoek naar antwoorden.


Gasten

Te gast waren: Robbert Coenmans, voorzitter van FNV Jong, Frits Spangenberg, oprichter van onderzoeksbureau Motivaction en Vreneli Stadelmaier loopbaancoach en directeur van SheConsult.

Frits Spangenberg:

"Langer doorwerken met minder uren betekent dat het werk beter verdeeld moet worden. Laat mensen meer en langer aan het arbeidsproces deelnemen, naar hun capaciteit en inzet."
"Werk is de sterkste identificatie voor je persoonlijke identiteit en ontwikkeling. Werk is cruciaal voor wie je bent, waar je voor staat en hoe je netwerk zich ontwikkelt. Je zult heel alert moeten zijn op een aantal problemen. Laat jongeren in de vormende periode, tot je vierentwintigste, zo veel mogelijk (hand)vaardigheden leren. Geef daar echt alle gelegenheid voor en houd ze beet. Uit vele onderzoeken blijkt dat een deel van de jongeren structuur en richting nodig hebben. Vooral mbo´ers en vmbo´ers hopen op school richting en goede voorbeelden te krijgen. Ze gaan zich in de extra vrije tijd van een 20 urige werkweek niet op de opzet van een eigen bedrijf storten of heel veel meer zorgen of zwerfvuil opruimen."
"Een mogelijke complicatie is ook de communicatie. Als je met meer mensen hetzelfde werk doet zou je meer moeten overdragen. Bij internationale samenwerkingsprojecten worden mensen in China bijvoorbeeld nu al gek als ze met een bedrijf in Nederland of Europa moeten samenwerken omdat wij zo veel vrije dagen en lange weekends hebben en zo veel weg zijn. Terwijl zij daar in het weekend gewoon doorwerken aan projecten."
"Het wordt sowieso een race in concurrentie. Nu staat Nederland sterk in het competitieveld omdat we hele flexibele medewerkers hebben. Er zal goed in de gaten moeten worden gehouden waar de knelpunten zitten en waar mensen buiten de boot vallen."
"Het werk meer verdelen over veel meer mensen, zonder dat mensen een beroep doen op eerder verworven rechten wat betreft toezeggingen lijkt me een goede zaak.`

Artikelnieuwewerken_mooievrouwopbank.png

 

Beluister de BNR-uitzending De Nieuwe Wereld 17.06.2014

bnr.nl 17.06.2014

Facebook Twitter LinkedIn