Een op vijf Nederlanders verwacht Google Photos te gebruiken

Bijna een vijfde van de Nederlandse consumenten (18%) vindt de dienst Google Photos aantrekkelijk. Zij gaven de dienst een 8 of hoger op een 10-puntsschaal. Daar staat tegenover dat meer dan twee vijfde (43%) de Google Photos dienst onaantrekkelijk vindt.

 

Het meest is men te spreken over de gratis onbeperkte opslagruimte online in de cloud. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction en Telecompaper onder ruim 1.000 Nederlanders van 15 tot 70 jaar. De twee bureaus hebben in een gezamenlijk onderzoek een representatieve groep ondervraagd naar hun eerste indruk van het aanbod van Google Photos.

In mei van dit jaar presenteerde Google zijn dienst Google Photos. De dienst was voorheen in een minder aangeklede versie onderdeel van Google+, maar het concern heeft besloten de dienst apart aan te gaan bieden. Google gaf aan met Photos het voor gebruikers mogelijk te maken om alles uit hun foto’s te halen. Je kan je foto’s vanaf verschillende apparaten opslaan in ‘de cloud’ zodat je nooit je foto’s hoeft te missen. Daarbij is het ook mogelijk om de foto’s online in de webbrowser te bekijken. Je kan ze daar vanuit direct delen met social media of kleine bewerkingen toepassen.

 

verwachtgebruikGooglephoto.jpg

 

Andere onderdelen van het aanbod:

  • Google Photos helpt je met het organiseren van foto’s en herkent collecties.
  • In Google Photos kan je een collage aanmaken en fotoalbums samenstellen.
  • In Google Photos kan je een film met soundtracks samenstellen van bijvoorbeeld je laatste vakantie
  • Google Photos bied je gratis onbeperkte opslagruimte online (in de cloud)
  • Ongeveer de helft (47%) verwacht Google Photos niet te gaan gebruiken. Daar staat tegenover dat ongeveer een vijfde (19%) verwacht Google Photos wel te zullen gaan gebruiken.

 

verwachtgebruikGooglephoto02.jpg

Bron: Telecompaper

 

Facebook Twitter LinkedIn