Egoïstisch op kantoor

Door werkdruk en angst worden we egoïstisch op kantoor

Het aantal teamspelers in Nederland daalt. Dat heeft te maken met werkdruk en de angst om een baan te verliezen.

 De zelfkritiek daalt en het arbeidsethos stijgt, maar daardoor ligt een burn-out weer op de loer, blijkt uit onderzoek van Motivaction voor DAS.

In de werkmonitor die Motivaction uitvoert in opdracht van financieel-juridisch dienstverlener DAS zei 80 procent van de Nederlandse werknemers vorig jaar nog zichzelf als teamspeler te zien, dat percentage daalt dit jaar naar 70 procent.

De bereidheid om het eigen functioneren kritisch te bekijken en desnoods verbeteringen door te voeren, is ook gedaald. Dat heeft alles te maken met een hogere werkdruk en de angst om boventallig te worden verklaard.

Wat stijgt is de bereidheid om ‘s avonds en in het weekend door te werken. Die is met 7 procent omhoog gegaan.


Liever op kantoor, zegt ander onderzoek

Uit een ander onderzoek blijkt vandaag dat Nederlanders toch het liefst tussen negen en vijf op kantoor werken. Als er dan op flexibele tijden wordt gewerkt dan het liefst ‘s avonds en ‘s nachts, maar liever niet in het weekend.

Oppassen voor burn-out

Dat werknemers vaker buiten kantooruren werken, zorgt voor een verhoogd risico op een burn-out. Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht bij DAS, zegt in De Telegraaf:

“Met minder mensen hetzelfde of zelfs meer werk moeten doen, leidt immers niet alleen tot onderlinge rivaliteit, maar ook tot een hogere werkdruk. Beide kunnen op termijn leiden tot minder productiviteit. Een ratrace waarbij medewerkers onder steeds hogere druk komen te staan, is niet wenselijk. Ziekten en zelfs een burn out liggen dan op de loer.”

Vrouw_laptop.jpg
nrc.nl, door Alex van der Hulst 08.07.2014

Facebook Twitter LinkedIn