Gefrustreerd en gestrest

Jongere werknemers gaan zwaar gefrustreerd en gestrest naar hun werk en zijn daardoor vaker ziek. Van de werkenden tussen de 24 en 35 jaar geeft 35 procent aan regelmatig tot vaak gefrustreerd te zijn in hun huidige baan. Meer dan 30 procent is daarbij ook nog meer dan regelmatig vaak gestrest. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction.

In opdracht van DAS Rechtsbijstand hield Motivaction een enquête onder 1400 mensen naar de motivatie op de werkvloer. In vergelijking met oudere werknemers zitten de jongeren een stuk minder goed in hun vel. Van de totale populatie bleek ongeveer een op de vijf gestrest en gefrustreerd.

    Ester Koot: „Jonge werknemers zijn vaak starters met tijdelijke contracten. Daar komt nog bij dat mensen rond hun dertigste in een zeer turbulente levensfase verkeren. Ze gaan samenwonen, kopen hun eerste huis, krijgen kinderen. Dat draagt bij aan onrust in je hoofd, thuis en op het werk.”


Trend

Volgens Ester Koot van Motivaction passen de resultaten in een trend die al langer gaande is. "Jonge werknemers zijn vaak starters met tijdelijke contracten. Die onzekerheid zorgt natuurlijk voor spanning en dat wordt alleen maar erger naarmate de crisis op de arbeidsmarkt langer duurt. Daar komt nog bij dat mensen rond hun dertigste in een zeer turbulente levensfase verkeren. Ze gaan samenwonen, kopen hun eerste huis, krijgen kinderen. Dat draagt natuurlijk ook bij aan de onrust in je hoofd, thuis en op het werk.”

Onrust

De 25- tot 34-jarigen melden zich door al die onrust ook vaker ziek vanwege stress dan hun oudere collega’s. Ongeveer 10 procent van hen zat in de afgelopen twaalf maanden ziek thuis vanwege stressverschijnselen. Bij de 35- tot 44-jarigen was dit 6 procent en van de 45- tot 54-jarigen slechts 3 procent.

Al die frustratie en conflicten op de werkvloer blijven niet zonder gevolgen. Ondanks hun korte arbeidsverleden geeft 10 procent van de jongeren aan een burn-out te hebben gehad. Ter vergelijking: bij oudere werknemers vanaf 55 jaar is dat 18 procent.

 

Bron: spitsnieuws.nl 16.10.2013

+31 (0)20 589 82 36

Facebook Twitter LinkedIn