Helft forenzen meed Den Haag tijdens NSS-top

Zes op de tien mensen die tijdens de Nucleair Security Summit (NSS) vorige maand voor hun werk in Den Haag moesten zijn, heeft die reis afgezegd of uitgesteld. Een kwart van de forenzen werkte thuis of op een andere plaats. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voor de nucleaire top zegde 23 procent van de ondervraagden afspraken af en nam zestien procent een of meerdere vrije dagen op.

In aanloop naar de nucleaire top waarschuwden Rijkswaterstaat voor een mogelijk verkeersinfarct. Mensen die in Den Haag moesten zijn, konden beter thuis blijven of ergens anders werken. Grote problemen bleven echter uit. Rijkswaterstaat meldde vorige maand al dat er tot vijftig procent minder auto's op de weg waren.

Uit de peiling blijkt verder dat Nederlanders tevreden zijn over de informatievoorziening rondom de NSS-top. Ruim 73 procent is positief over de informatie omtrent de verkeersmaatregelen. Een derde vindt dat het normale verkeer te veel is belast.

De helft van de ondervraagden vindt de kosten van de top, geschat op ruim 24 miljoen euro, wel te hoog. Over het algemeen zijn ze verder wel 'trots' dat Nederland een dergelijke top heeft georganiseerd en dat alles goed is verlopen.

Bron: Nieuws.nl 17.04.2014

Facebook Twitter LinkedIn