Helft Nederlanders verwacht dat innovatie milieuproblemen oplost

51% van de Nederlanders verwacht dat veel milieuproblemen zich zullen oplossen door technologische vooruitgang. Dit blijkt uit representatief onderzoek van Motivaction in opdracht van Bleeve.nl, een online vergelijkingswebsite voor installateurs van zonnepanelen en isolatie. Uit het onderzoek blijkt verder dat jongeren sceptischer zijn over milieuproblemen dan ouderen. Van de groep 15 - 24 jarigen denkt 16% dat oplossingen voor milieuproblemen zich sneller voor doen dan wij denken, ten opzichte van 38% onder de groep 55+ers.

 

Paul Geurts van Kessel, oprichter van startup Bleeve.nl, liet dit onderzoek uitvoeren in het kader van de klimaattop. Geurts van Kessel: ‘Het geloof in innovatie om milieuproblemen tegen te gaan is natuurlijk hartstikke positief. Opvallend is wel dat jongeren - de generatie opgegroeid met technologie – juist minder vertrouwen hebben in een snelle oplossing van de milieuproblemen. Zij lijken zich meer te beseffen dan ouderen dat wachten op toekomstige innovaties niet volstaat om ons klimaatprobleem aan te pakken. Dat besef lijkt gelukkig ook te zijn doorgedrongen tot wereldleiders gezien de uitkomsten van de klimaattop. Het is nu zaak dat we de ambities omzetten in concrete acties.’

Over het onderzoek
In opdracht van duurzame-energiestartup Bleeve.nl voerde onderzoeksbureau Motivaction tussen 20 oktober en 28 oktober 2015 een onderzoek uit onder 1084 Nederlanders. De steekproef is representatief voor de Nederlandse bevolking van 18 tot 70 jaar. Voor de dataverzameling is gebruik gemaakt van het StemPunt-panel van Motivaction met circa 91.000 leden. 

Bron: Bleeve, 14.12.2015

 

Facebook Twitter LinkedIn