Jongeren kunnen pensioeninformatie moeilijk vinden

Ruim de helft van de starters op de arbeidsmarkt is geïnteresseerd in pensioen, maar de meeste jongeren kunnen de relevante informatie over hun pensioen niet vinden. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction in oktober 2015 in het kader van de campagne Pensioen Aan.

 

De campagne is een initiatief van jonge medewerkers van de pensioenuitvoeringsorganisaties APG, PGGM, MN en Syntrus Achmea Pensioenbeheer. Pensioen Aan ging afgelopen juni van start en spreekt jongeren aan op het moment dat zij gaan werken. Jongeren willen vooral meer weten over het besteedbaar inkomen als zij gepensioneerd zijn en hoe het best pensioen kan worden opgebouwd. Motivaction ondervroeg 1.396 jongeren (20-30 jaar) waarvan 597 voldeden aan de criteria van baanstarter.

 

Uit het onderzoek komt naar voren dat de baanstarter niet regelmatig bezig is met zijn of haar pensioen, maar wel behoefte heeft aan meer pensioeninformatie. Verder blijkt dat een derde van de ondervraagde baanstarters niet weet dat hij pensioen opbouwt. Van degenen die weten dat ze pensioen opbouwen via de werkgever, weet 80% niet met welke regeling. 

De behoefte aan meer informatie is wel aanwezig, maar 6 op de 10 baanstarters weet niet waar deze te vinden is en de helft van de baanstarters denkt de informatie niet te begrijpen.

 

Bron: InFinance, 04.11.2015

 

Facebook Twitter LinkedIn