Peuters drinken te weinig water

Peuters drinken vooral zoete drankjes en te weinig water. Dat komt niet omdat ze geen water willen drinken. Onwetendheid bij ouders en verzorgers blijkt het probleem.

Dat blijkt uit een landelijke steekproef naar het drinkgedrag onder kinderen tussen de 0 en 4 jaar, in opdracht van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction.

Peuters drinken dagelijks 2,3 glas zoete drank - vooral diksap en siroop - tegenover 1,1 glas water. 60 procent van de ouders en 82 procent van verzorgers denkt dat de kinderen water niet lekker vinden. 80 procent van hen zegt het wel belangrijk te vinden dat kinderen tussen de 0 en 4 jaar wennen aan het drinken van water.

“Jong geleerd, is oud gedaan”, zegt Paul Rosenmöller, ambassadeur van JOGG. “Dat zoete dranken dikmakers zijn, is recent nog aangetoond. Kinderen die 1,5 jaar lang limonade met kunstmatige zoetstof drinken in plaats van suiker, blijken na 1,5 jaar een kilo minder in gewicht te zijn toegenomen dan degenen die limonade met suiker krijgen.”

Bron: rtlnieuws.nl 12.06.2013

Facebook Twitter LinkedIn