Uitkomsten onderzoek 'De toekomst van goed werkgeversschap'

Tweederde van de werkgevers maakt zich zorgen over toenemende zorgtaken van werknemers. Hierbij gaat het met name om de zorg voor zieke of hulpbehoevende ouders of directe familieleden.

 

Dit blijkt uit het onderzoek 'de toekomst van goed werkgeversschap' dat wij in opdracht van WOMEN Inc. uitvoerden. De resultaten van het onderzoek zijn op 6 maart jl. gepresenteerd tijdens het congres 'De toekomst van Nederland: een nieuwe verdeling van zorg en werk'. In het onderzoek is gekeken naar de houding van werkgevers ten aanzien van zorgverantwoordelijkheid. Welke bijdrage kunnen werkgevers leveren aan een goede combinatie van werk- en zorgtaken van medewerkers? 

 

Participatiesamenleving

Een op de twee werknemers combineert werk met zorgen voor kinderen. Een op de zeven werknemers combineert werk met mantelzorgtaken. Door de vergrijzing en de vanuit het kabinet gestimuleerde participatiesamenleving is het de verwachting dat de zorgtaken van werknemers de komende jaren sterk toe gaan nemen. Hoe gaan werkgevers hiermee om? Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers zich wel zorgen maken over de toenemende zorgdruk bij werknemers, maar vinden het vooral de verantwoordelijkheid van de werknemers en de overheid om dit op te lossen.

 

Download het volledige onderzoeksrapport

Het volledige rapport met de onderzoeksresultaten is te downloaden op de website van WOMEN Inc 

 

Vragen over het onderzoek?

Heeft u vragen over dit onderzoek? Dan kunt u direct contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

+31 (0)20 589 82 36

Facebook Twitter LinkedIn