'Zorgsector let het vaakst op welzijn van medewerkers'

Meer dan de helft van alle Nederlandse Midden- en Klein Bedrijven (MKB'ers) heeft dit jaar veel aandacht voor het reduceren van ziekteverzuim. 53 procent ziet dit als het belangrijkste focuspunt als het gaat om het hanteren van een vitaliteitsbeleid. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van de MKB Marktmonitor, gepubliceerd door Unique. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Motivaction onder 2142 MKB'ers.
 

Bedrijven die een vitaliteitsbeleid hanteren, besteden speciale aandacht aan het welzijn van medewerkers door bijvoorbeeld het faciliteren van sporten of fruit op het werk.

 

Naast ziekteverzuim zijn ook sport en beweging (42 procent) en een goede balans tussen werk en privé (32 procent) belangrijke focuspunten voor de ondernemer. Als er wordt ingezoomd op de verschillende sectoren, blijkt dat de handel het minst vaak een vitaliteitsbeleid uitvoert. Slechts 20 procent geeft aan een dergelijk beleid te hanteren. In de zorg wordt daarentegen het vaakst gelet op het welzijn van medewerkers (41 procent).

Arbeidsvoorwaarden op het gebied van vitaliteit komen nauwelijks voor (10 procent). Zo ontbreekt sporten via het werk bij 79 procent van de ondernemers en fruit bij 72 procent.

 

Bron: Nationale Zorggids, 12.11.2015

 


 

 

Facebook Twitter LinkedIn