Je eerste maand bij Motivaction: de ervaring van nieuwe collega’s

Na een aantal maanden bij een nieuwe werkgever krijg je een goed beeld van de bedrijfscultuur en raak je gewend aan de gang van zaken. Je weet dat die ene collega nooit terugmailt, wie er als eerste op kantoor is en wie ’s avonds het licht uitdoet.

Maar hoe is het als je net begint in een nieuwe functie? In je eerste maand moet je de mensen en werkzaamheden nog leren kennen. Dan ontdek je bijvoorbeeld of processen handig lopen, en of een organisatie echt bij je past.

Motivaction is dagelijks bezig met het achterhalen van drijfveren van mensen en hoe zij over dingen denken. Dat maakt ons ook benieuwd naar wat collega’s van ons als werkgever vinden. Daarom gingen we in gesprek met nieuwe medewerkers Thijs en Jochem over hun eerste ervaringen.

 

Op naar de sneeuw

Bij hun begin in maart hadden beiden meteen een drukke maand. Thijs kon na het tekenen van zijn contract dezelfde dag nog door naar de Glocalities Launch Party en stond binnen een paar weken met zijn nieuwe collega’s in de sneeuw. Thijs: “Ik voelde me meteen thuis bij Motivaction, toen ik begon kende iedereen mijn naam al. Dat viel echt op. Ik moest daardoor zelf ook snel de namen van alle collega’s leren. Gelukkig hielp het weekend samen skiën daar goed bij.”

Ook Jochem stond in zijn eerste maand meteen in Oostenrijk op de latten. “Ik merkte dat iedereen bij Motivaction heel betrokken is, misschien nog wel het meest in team Maatschappij waar ik onderzoek voor doe. Veel van ons reden in verschillende auto’s naar het skigebied, maar er kwam ook een collega met het vliegtuig. Eenmaal daar ontstond er een gesprek over de milieubelasting van zo’n vliegreis en werd ter plekke berekend dat vliegen misschien wel minder vervuilend is dan met meerdere auto’s reizen. Volgend jaar nemen we onze reismethode daarom nog eens goed onder de loep.”

 

De inwerkperiode

Bij Motivaction worden nieuwe collega’s ingewerkt aan de hand van een ‘honderd puntenboekje’ om ervoor te zorgen dat iedereen een overeenkomende eerste ervaring heeft. Dat houdt onder andere in dat je persoonlijk kennismaakt met algemeen directeur Pieter Paul, je introductie schrijft voor intranet en meekijkt bij een onderzoek in een van onze onderzoeksruimtes.

Uit het gesprek bleek echter dat de eerste weken flink verschillen. Dat hangt ook af van het team, de klanten en de medewerker zelf. Jochem draaide nog niet echt mee op projecten zodat hij de tijd had om de werkzaamheden te verkennen. “Mijn agenda was in het begin redelijk leeg zodat ik kon kijken wat er loopt en bij kon springen waar nodig. Ik merkte meteen dat mijn collega’s enorm betrokken zijn bij de onderwerpen die we onderzoeken, mensen leveren graag goed werk. Ze houden zichzelf daardoor flink druk en zijn veel bezig met maatschappelijke ontwikkelingen, ook tijdens de lunch gaat het er vaak nog over.”

Thijs: “Dat ging bij mij anders, ik mocht meteen aan de bak. Er waren een aantal onderzoeken waar ik mee kon helpen en daardoor ben ik in de eerste maand vooral ingewerkt door het zelf te doen. We beginnen in ons team elke week met een rondje bijkletsen, de ‘15 minutes of fame’, even horen hoe ieders weekend is geweest en vertellen wat je qua werk hebt ingepland of waar je elkaar mee kunt helpen. Dat is dus anders dan bij andere teams merk ik nu.”

 

Een goede keuze

Hoewel Thijs en Jochem op een andere manier hun eerste maand zijn begonnen, kijken ze beiden tevreden terug. Jochem: “Ik kende Motivaction eigenlijk vooral van het panel, maar er wordt hier bijna op alle onderwerpen onderzoek gedaan. Die diversiteit en brede kennis zie je ook echt in het pand terug, teams spreken veel onderling en helpen elkaar verder. Wat minder goed werkt? Dat nog niet iedereen een laptop heeft is soms wat onbeholpen, dan zit je in een vergaderruimte om een presentatie door te spreken en kun je die niet laten zien omdat er geen computer aanwezig is”.

Thijs vult aan: “Ik voel echt een match tussen mijn eerste gesprek en hoe het er hier aan toe gaat. Er zijn ook wel punten die me verbazen, het systeem om vergaderruimtes te boeken is bijvoorbeeld wat onwennig. Maar ik ben blij dat ik voor Motivaction heb gekozen in plaats van de andere bureaus die ik sprak, het goede gevoel dat ik tijdens mijn sollicitatie had is bevestigd.”

Wil je meer weten over werken bij Motivaction? Kijk eens op onze vacature pagina of neem contact op met Damiano Pieters.

 

Facebook Twitter LinkedIn