Zaanstreek is er echt op vooruit gegaan

Zaanstreek is er volgens Zaankanters 'echt op vooruit gegaan'
Bijna zeventig procent van de Zaankanters en de helft van de bezoekers van buiten de streek vindt dat de Zaanstreek er de laatste jaren echt op vooruit is gegaan. Dit blijkt uit een onderzoek van Motivaction.

Deze Zaankanters en bezoekers vinden dat de binnenstad van Zaandam mooier, aantrekkelijker en beter bereikbaar is. Ruim zestig procent is trots om inwoner van de Zaanstreek te zijn. Toch blijkt uit het onderzoek dat een kwart best wel wil vertrekken uit de Zaanstreek.

Een andere uitkomst is dat ambitieuze carrièremakers sneller in de Zaanstreek zouden gaan wonen dan andere omwonenden. Deze ambitieuze bezoekers van de Zaanstreek zijn positiever over Zaandam dan andere bezoekers van buiten de streek. Zij worden sterker getrokken door culturele activiteiten in Zaandam zoals het MidZomerZaan festival, de Pathebioscoop en de kermis.

Het Amsterdamse leefstijlen en onderzoeksbureau Motivaction deed onderzoek naar de bekendheid en merkkracht van de Zaanstreek onder Zaankanters en omwonenden. Dit was in opdracht van Stichting Marketing Zaanstreek (SMZ).


bron: Dichtbij.nl door Jaimy Visser 27.10.2013

Facebook Twitter LinkedIn