Betere focusgroepen dankzij smartphones

“Ik zou geen onderzoek zonder VisualFocus meer willen uitvoeren. Je krijgt eerst het onderbuikgevoel van respondenten, precies wat we willen om associaties bloot te leggen en daarna kun je er met de groep dieper op ingaan. Je ziet ook de groepsdynamiek veranderen, de sfeer wordt beter omdat respondenten het leuk vinden. Het breekt de onderzoek-sleur!”
Klant binnen overheidssector

Goed kwalitatief onderzoek vraagt om scherpzinnige, exploratieve onderzoekers, maar ook om onderzoeksmethoden die optimaal aansluiten bij de manier waarop mensen nu leven en mogelijkheden die de techniek ons biedt. 

Om het maximale uit onze focusgroepen, co-creatiesessies en workshops te halen, hebben we een nieuwe, kwalitatieve methodiek ontwikkeld: ‘VisualFocus’.  Deze tool speelt in op het belang en de rol die de mobiele telefoon heeft ingenomen in ons dagelijkse leven en houdt sterk rekening met de steeds meer visueel ingestelde mens.

 

 

More engagement, better insights

Met de interactieve VisualFocus-tool voeren de deelnemers aan onze focusgroepen heel eenvoudig met hun mobiele telefoon opdrachten uit. De resultaten zijn direct zichtbaar op een groot beeldscherm. Hierdoor leggen we op een leuke, visuele en creatieve manier spontane meningen, reacties en opinies vast. We werken met moodboards, woordenwolken, stellingen, kwadranten en polls.


Voordelen van VisualFocus:

  • Deelnemers vinden het leuker en zijn actiever betrokken
  • Reacties zijn snel, intuïtiever en minder rationeel;
  • Meer focus aan kunnen brengen in gesprekken
  • Deelnemers kunnen hun positie in een dilemma of hun houding ten aanzien van een concept heel nauwkeurig en spontaan uitdrukken en eventueel bijstellen gedurende het gesprek;
  • De opdrachtgever kan direct de resultaten zien;
  • Visuele rapportage beschikbaar.

 

 

Benieuwd hoe wij VisualFocus toepassen in onze focusgroepen? We vertellen je er graag meer over. Neem hiervoor contact met ons op.

 

VisualFocus is powered is by QANDR

Facebook Twitter LinkedIn