Eigen regie in wonen en werken: zelfredzaamheid onder senioren

In het overheidsbeleid van de afgelopen jaren ligt de nadruk op onze eigen regie. Men moet zelfredzaam zijn en dat zo lang mogelijk blijven. Voor de 50+ generatie betekent dit tot op hogere leeftijd mee doen op de arbeidsmarkt en zelfstandig wonen zolang dat lukt.

Dit maakt hen een unieke doelgroep. Een die meer aandacht verdient, en waar doelgroep-specifieke kennis van groot belang is. Praktische aanpassingen in huis en in de directe omgeving maken dat mensen langer thuis kunnen wonen. Terwijl specifieke loopbaanbegeleiding de zelfredzaamheid op de werkvloer tot aan het pensioen stimuleert. Maar hoe zorg je ervoor dat 50-plussers zelf de regie in handen nemen en hoe communiceer je effectief met hen?

Op donderdag 11 april 2019 organiseert Motivaction het seminar “Eigen regie in wonen en werken: zelfredzaamheid onder senioren”. We delen tijdens deze middag onze unieke inzichten op het gebied van 50-plus marketing- en communicatie en geven antwoord op vragen als:
 

  • Wat draagt bij aan een hoge zelfredzaamheid tot op hoge leeftijd?
  • Hoe zorg je ervoor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen?
  • Welke aanpak helpt oudere werknemers optimaal tot hun recht komen op de werkvloer?
  • Hoe bevorder je als werkgever dat oudere werknemers eigen regie nemen over hun loopbaan?

Op basis van Motivaction’s Mentality-onderzoek heeft Edgar Keehnen (Grey Ocean) een drietal persona’s voor deze senior doelgroep ontwikkeld. Een inkijk in de drie profielen en hun onderlinge verschillen helpt je om een passende communicatiestrategie op te zetten, diensten te ontwikkelen die aansluiten bij dit publiek en hen op de juiste manier te motiveren om de regie in eigen handen te houden.

 

Programma

In dit seminar kijken we aan de hand van onderzoek en concrete voorbeelden naar de verschillende persona’s en de zelfredzaamheid onder deze oudere doelgroep. Daarnaast bespreken we een passende communicatiemethode per segment en bieden we praktische oplossingen voor het seniorvriendelijk maken van woning en werk.

Kosten voor deelnemen aan dit seminar zijn €49,95 exclusief btw. Dit is inclusief een afsluitende borrel én een exemplaar van het boek Grey Ocean Strategy van Edgar Keehnen.

 

Datum en locatie

Het seminar “Eigen regie in wonen en werken: zelfredzaamheid onder senioren” vindt plaats op donderdag 11 april van 14:30 tot 18:00 uur bij Motivaction (adres en routebeschrijving). 

 

Gegevens deelnemer:

Bekijk hier de privacy policy

Facebook Twitter LinkedIn