Gemeente aardgasvrij: zo kies je je eerste wijk

De overgang van aardgas naar elektrische voorzieningen is een enorm project. In Nederland heeft de Rijksoverheid de verantwoordelijkheid hiervoor neergelegd bij de gemeentes. Deze staan voor een lastige taak als ze hun regio over willen laten stappen op het aardgas; er is namelijk weerstand bij de burgers.

Waar begin je? Hoe kies je binnen jouw gemeente de eerste wijk om van het aardgas af te gaan? En hoe overtuig je dat gebied? Op donderdag 21 februari laten we op basis van onderzoek zien hoe jij op zoek kunt naar de wijk met de minste weerstand, en wat de juiste communicatieaanpak is voor de inwoners van die buurt.

 

Programma

Wat kun je verwachten? Tijdens de middag zal Marco Sodderland (senior research consultant bij Motivaction) dieper ingaan op de middelen die je kunt gebruiken om in jouw gemeente de wijk op te sporen met bewoners die het meest open staan voor aardgasvrij wonen.

Marco zal daarnaast aan de hand van praktische voorbeelden uitleggen welke communicatieaanpak het beste aansluit bij jouw doelgroep. Kun je bijvoorbeeld beter een brief sturen of een social media campagne opzetten? En welke tone of voice gebruik je daarbij? Door de juiste aanpak vorm je draagkracht voor aardgasvrij wonen bij de inwoners van jouw gemeente.

 

Algemene informatie

  • Locatie: Motivaction | Marnixkade 109F | 1015ZL, Amsterdam (routebeschrijving)
  • Datum: 21 februari van 14:00 tot 17:00

 

Deelname aan dit evenement is enkel mogelijk via persoonlijke uitnodiging. Neem voor meer informatie contact op met Marco Sodderland (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

 

Facebook Twitter LinkedIn