Mediabereiksonderzoek biculturele Nederlanders

“Ik heb met Motivaction een prettige werkrelatie: ze zijn scherp, flexibel en onafhankelijk
Oskar van Son, Altermedia bv
Om een efficiënte en effectieve campagne gericht op biculturele Nederlanders op te zetten, is het van essentieel belang om zichtbaar te zijn in de media die door biculturele Nederlanders worden bekeken en beluisterd. Het mediagedrag van biculturele Nederlanders is op een aantal punten anders dan dat van autochtone Nederlanders. Zo is het schotelbezit onder biculturele Nederlanders vele malen groter dan onder autochtone Nederlanders. Daarnaast is er voor biculturele Nederlanders ook een specifiek aanbod van cultuurgebonden print- en internetmedia en social mediakanalen. Een belangrijke voorwaarde voor het bereiken van biculturele Nederlanders is het hebben van de juiste mediaconsumptiecijfers.
 
Echter, biculturele Nederlanders zijn nog altijd ondervertegenwoordigd in de grote mediabereiksonderzoeken. Daarom voeren wij sinds 2006 grootschalig mediabereiksonderzoek uit onder deze doelgroep. Door middel van dit onderzoek brengen wij de mediaconsumptie van reguliere en cultuurgebonden media onder Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse Nederlanders en Polen in kaart.
 

Rapport afnemen

Het is mogelijk om het mediarapport af te nemen. Het mediarapport maakt het mogelijk om de doelgroep biculturele Nederlanders effectiever en efficiënter te bereiken, en te ‘beraken’.
Het rapport biedt strategisch inzicht voor het optimaliseren van de marketingcommunicatie met biculturele Nederlanders zodat je het communicatiebudget effectiever en efficiënter kunt inzetten.
 
De uitgebreide mediarapportage bevat:
  • Bereik cultuurgebonden printmedia
  • Bereik van landelijke printmedia
  • Bereik cultuurgebonden websites
  • Bereik cultuurgebonden radio en tv-zenders
  • Bereik landelijke radio- en tv-zenders
  • Gebruik van sociale media
  • De waardering voor de diverse media

 

Kijk een gesprek met Ahmed Ait Moha over het mediabereiksonderzoek biculturele Nederlanders in 2020 


Wil je meer weten over het mediabereiksonderzoek biculturele Nederlanders? Neem dan contact op met Ahmed Ait Moha.

 

Facebook Twitter LinkedIn