Organisatiestructuur

Motivaction is het grootste onafhankelijke marktonderzoekbureau van Nederland. Het bedrijf heet voluit Motivaction International B.V. en is onderdeel van de holdingmaatschappij MIH. De actieve onderzoekadviseurs Pieter Paul Verheggen, Karel Slootman en oprichter Frits Spangenberg zijn medeaandeelhouders van deze holding.

Motivaction werkt met vier businessteams waardoor wij de beschikbare expertise kennis en ervaring  maximaal voor onze klanten kunnen inzetten. Voor elke opdracht stellen wij een projectteam samen waarin de expertise van desgewenst verschillende businessunits wordt gebundeld met als doel het vereiste resultaat snel én optimaal te behalen.

De businessteams zijn:

  • Consumenten Producten - dit team richt zich op onderzoek en advies voor de volgende sectoren: FMCG, Retail, Durables en Automotive.
  • Commerciële Dienstverlening - dit team richt zich op onderzoek en advies voor de sectoren dienstverlening, industrie en voor productieorganisaties.
  • Media, Telecom, Cultuur en Vrije tijd - dit team richt zich op onderzoek en advies voor (digitale) mediabedrijven en uitgevers, telecom- en technologiebedrijven, de culturele sector en de vrijetijdssector (reizen/vervoer, sport, gaming).
  • Maatschappij - dit team richt zich op onderzoek en advies voor nationale, regionale en lokale overheden, politieke partijen, zelfstandige bestuursorganisaties, not-for-profitorganisaties, etnomarketing en de sectoren onderwijs en zorg.

 

Alle teams maken gebruik van het door Motivaction ontwikkelde Mentality-segmentatieonderzoek™ voor de Nederlandse markt en het internationale onderzoeksmodel Glocalities™. Verder is Motivaction de ontwerper van de XS-onderzoekssoftware™ die als zelfstandig merk aan de markt wordt aangeboden.

De directie van Motivaction bestaat uit Pieter Paul Verheggen (algemeen directeur) en Karel Slootman (commercieel directeur). De directie wordt ondersteund door het Management Team: Damiano Pieters (HRM), Chantal Hexspoor (Finance) en Erwin Nieuweweme (Innovatie).

 

Facebook Twitter LinkedIn