Stage marketingcommunicatie en onderzoek bij team Media, Telecom, Cultuur & Vrije tijd

Enthousiaste, gedreven en creatieve stagiair(e) gezocht!

Ben jij een hardwerkende HBO of WO student die een uitdagende stage bij een van de grootste marktonderzoeksbureaus van Nederland wel ziet zitten? Spreekt het jou aan om samen met een van onze onderzoekers te werken aan een uitgebreid onderzoeksrapport? Kunnen we je daarnaast af en toe inzetten bij de ondersteuning van onderzoekstrajecten in o.a. de sectoren media, telecom, sport, cultuur, reizen en vervoer? Heb jij een vlotte pen en kun je cijfers op een creatieve manier visueel weergeven? Dan is deze stageplek in het team Media, Telecom, Cultuur & Vrije Tijd echt iets voor jou!


Wat ga je doen?

Een van je belangrijkste opdrachten is het schrijven van het nieuwe Mentality-mediarapport. Mentality is het segmentatiemodel van Motivaction dat de Nederlandse bevolking indeelt in acht groepen op basis van waarden en levensvisie. Tot welke groep iemand behoort, bepaalt grotendeels welke media iemand gebruikt. De onderzoeksresultaten voor het nieuwe rapport hierover liggen klaar en jij gaat ermee aan de slag om deze resultaten op een visueel aantrekkelijke manier inzichtelijk te maken.
Een andere uitdagende opdracht is het schrijven van een whitepaper over Persuasion Tactics: een belangrijke ontwikkeling in de onderzoekswereld. Meer begrip en kennis van Persuasion Tactics is voor onze opdrachtgevers dé manier om bij de juiste doelgroep de juiste snaar te raken.
Je krijgt daarnaast de ruimte om mee te lopen met de dagelijkse werkzaamheden en te ontdekken hoe de onderzoeks- en advies wereld in zijn werk gaat.


Wat bieden we je?

 • Een leerzame stage in een open en informele werkomgeving waardoor je erachter komt hoe leuk en inspirerend de wereld van het marktonderzoek is
 • De kans om in ieder geval twee mooie eindproducten te leveren (die ook mooi staan op je CV)
 • Een fijn kantoor in hartje Amsterdam
 • Voldoende ondersteuning van onze onderzoekers en adviseurs die ervaring hebben met het begeleiden van stagiair(e)s en starters
 • Een passende stagevergoeding
 • Een gezellig en divers team dat samen hard werkt, maar ook hard lacht (bijvoorbeeld tijdens
 • een vaartochtje door de grachten op onze boot Puck)

 

Wie ben jij?

 • Je volgt een HBO of WO opleiding in bijvoorbeeld de richting van marketing, media, psychologie, communicatie of bedrijfskunde
 • Je bent beschikbaar vanaf februari 2017 voor een stage van 5-6 maanden waarin je 32 uur per week ons team komt versterken
 • Je bent analytisch sterk
 • Je kunt goed zelfstandig werken
 • Je hebt een vlotte pen en beheerst het Nederlands goed in woord en geschrift
 • Ervaring met visueel vormgeven in programma’s als PowerPoint, Illustrator of Photoshop is een pré


Motivaction en team MTCV

Motivaction is een bureau voor onderzoek en strategieontwikkeling met 90 vaste medewerkers en zo’n 40 actieve oproepkrachten en stagiair(e)s. Onze kennis en ervaring zetten wij in om een breed scala aan opdrachtgevers te adviseren over marketing- en managementvraagstukken. Binnen het team Media, Telecom, Cultuur & Vrije Tijd doen we onderzoek voor opdrachtgevers zoals RTL, NS, KNVB, Het Scheepvaartmuseum en KPN. De vraagstukken zijn zeer divers: van communicatie- en imago- onderzoek, customer journeys in kaart brengen, doelgroeponderzoek en persona’s ontwikkelen tot stakeholderonderzoek.


Zit er Motivaction in jouw toekomst?

Heeft deze vacature je enthousiasme aangewakkerd en pas je in dit profiel? Twijfel niet langer en mail een jouw motivatie en CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Solliciteren kan tot 18 december 2016!
 

Deel dit bericht via:
FacebookTwitterLinkedin

Sitemap

Facebook
Twitter
LinkedIn