Vacature: Ervaren onderzoeker

Ben jij een nieuwsgierige onderzoeker? Ben jij altijd bezig met begrijpen waarom mensen doen wat ze doen of waarom ze vaak iets juist níet doen, ondanks het beweren van het tegendeel? Word jij daarnaast enthousiast om met jouw ervaring ons team en ons onderzoek naar een hoger niveau te tillen? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou. 

Voor ons team Commerciële Dienstverlening (CD) zijn wij op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige researcher die onderzoek gaat doen naar de belevingen, houdingen en gedragingen van mensen. Jij biedt met jouw ervaring en onderzoek onze klanten meer inzicht in wat hun doelgroepen beweegt en hoe trends ontstaan. Samen met je collega's bepaal jij de onderzoeksopzet om de vraag van de klant zo scherp mogelijk te beantwoorden. Thema’s variëren van financiële zelfredzaamheid tot de energietransitie en van communicatieonderzoek  tot stakeholder- en reputatieonderzoek


Wat ga je doen? 

Je werkt in ons team Commerciële Dienstverlening aan projecten die vooral kwantitatief van aard zijn, maar je kunt bij ons ook je vaardigheden in kwalitatief onderzoek ontwikkelen in combinatietrajecten. Als researcher:

 • Ben je verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van het gehele onderzoeksproces
 • Stel je vragenlijsten op en coördineer je het  (kwantitatief) veldwerk
 • Analyseer en rapporteerje onderzoeksresultaten 
 • Breng je adviezen uit op basis van je analyses en presenteer je deze aan je klanten
 • Onderneem je new-business activiteitenen draag jebij aan het opstellen van onderzoeksvoorstellen
 • Ben jij verantwoordelijk voor het contact met jouw klanten over het verloop van projecten en daarbuiten


Wat verwachten we van jou? 

 • Je bent een klantgerichte onderzoeker met aantoonbare kennis van SPSS en hebt affiniteit met waarden-/leefstijlonderzoek
 • Je hebt een open en nieuwsgierige houding
 • Je bent ondernemend en gedreven 
 • Je zet de klant centraal maar blijft altijd kritisch naar hoe het beter kan
 • Je hebt een sociaalwetenschappelijke universitaire (research) master in bijvoorbeeld sociologie, psychologie, marketing en/of communicatiewetenschap.
 • Je hebt ongeveer 2 tot 5 jaar ervaring met kwantitatieve onderzoeksprojecten en rapportages, en wil deze kennis in een commerciële omgeving inzetten voor externe opdrachtgevers 


Wat bieden wij? 

Naast een fantastische baan bij een vooraanstaand onderzoeksbureau, bieden we je een dienstverband van 36 tot 40 uur per week met arbeidsvoorwaarden die in de onderzoeksbranche marktconform-plus zijn. Salaris is uiteraard belangrijk, maar dit geldt ook voor jouw ontwikkeling. Daarom bieden we jou onder meer veel opleidings- en trainingsmogelijkheden, een winstdelingsregeling, reiskosten- en onkostenvergoeding, telefoon- en internetkostenvergoeding en 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.

We hebben een grote diversiteit aan collega’s: de één interviewt wekelijks consumenten over contactloos betalen of de risicohouding ten aanzien van pensioenen de ander weet weer alles over de duurzaamheidstransitie. Buiten het werk wordt er veel georganiseerd om leuke dingen met elkaar te doen, zoals wintersport, hardlopen en teamuitjes.

Zit er motivaction in jouw toekomst? 

Wij doen onderzoek naar de ontwikkelingen in de maatschappij en dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking. Daarom streven wij naar diversiteit binnen ons team. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren.  

Enthousiast geworden? We kijken uit naar jouw motivatie en CV. Deze kun je sturen naar: sollicitatie@motivaction.nl onder vermelding van de vacature.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie neem contact op met Jorn Lingsma (Teamleider CD) of Damiano Pieters (hoofd HR) via 020 589 83 83.

 

Facebook Twitter LinkedIn