Vacature: Onderzoeker en adviseur inclusie en diversiteit

Diversiteit op de werkvloer en een inclusieve samenleving zijn in toenemende mate onderwerpen die veel aandacht krijgen. Niet alleen brengt meer diversiteit op de werkvloer nieuwe perspectieven, maar het leidt ook tot een evenwichtigere maatschappij. Dat deze onderwerpen meer aandacht krijgen zien we ook terug in de toenemende vraag naar onderzoek: hoe breng je bijvoorbeeld de behoeften van biculturele Nederlanders in kaart? Hoe kijken LHBTI-ers aan tegen hun vertegenwoordiging in de arbeidsmarkt? Word jij enthousiast van dit soort onderwerpen én heb je ervaring met het thema diversiteit en inclusie? Lees dan snel verder!  

Wij zoeken voor Motivaction een enthousiaste en ondernemende onderzoeker en adviseur voorhet expertisegebied diversiteit en inclusie. Omdat diversiteit niet enkel bij de werkvloer óf de maatschappij eindigt, zal je bij diverse projecten betrokken worden: je doet daarom onderzoek naar arbeidsmarktvraagstukken, maar ook naar bijvoorbeeld de consumptiepatronen van biculturele Nederlanders. Jouw doel is om organisaties te ondersteunen in het realiseren van een inclusieve strategie. Kortom, belangrijk onderzoek voor de hele samenleving!

Over jou 

Ben jij onze nieuwe onderzoeker en adviseur diversiteit en inclusie? Dan:

 • Heb je ervaring met het thema diversiteit en inclusie op het gebied van etnische diversiteit en (in ieder geval kennis van) de thema’s gender en LHBTI+ 
 • Heb je een universitaire master afgerond, bijvoorbeeld in economie, sociologie, psychologie of communicatiewetenschappen
 • Heb je affiniteit met onderzoek en onderzoeksmethoden 
 • Ben je in staat onderzoeksresultaten om te zetten naar praktische tips en handvatten voor opdrachtgevers in de commerciële of publieke sector
 • Weet je hoe je het onderwerp diversiteit en inclusie goed op de kaart kunt zetten zodat het de benodigde aandacht krijgt (je bent in staat hierover te schrijven, te presenteren en workshops te geven)


Wat ga je doen? 

Als onderzoeker en adviseur diversiteit en inclusie:

 • Acquireer je nieuwe projecten bij bestaande en nieuwe opdrachtgevers
 • Investeer je in duurzame relaties met onze opdrachtgevers
 • Ontwerp, regisseer en voer je onderzoeksprojecten uit
 • Coach en begeleid je (junior) researchers
 • Bovendien word je dé interne expert op dit thema en zet je jouw kennis in bij vraagstukken uit de andere teams


Wie zijn wij?  

Bij Motivaction doen we onderzoek naar uiteenlopende onderwerpen voor verschillende sectoren. Diversiteit en inclusie is een sector overschrijdend thema dat primair vanuit ons Maatschappij-team en Sparkey (HR-expertteam) onderzocht wordt.

Ons Maatschappij-team bestaat uit bijna 20 collega’s en houdt zich bezig met uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken zoals duurzaamheid, veiligheid, polarisatie, mobiliteit en de kloof tussen overheid en burger. Zij voeren onze onderzoeken uit voor verschillende overheidsinstellingen, zowel landelijk als regionaal. Het team bestaat uit een verscheidenheid aan karakters, waarbij iedereen bevlogen en vanuit maatschappelijke betrokkenheid samenwerkt voor leuke en grote opdrachtgevers.

Sparkey is het HR-expertteam van Motivaction en houdt zich bezig met advies en onderzoek op maat, voor zowel het bedrijfsleven als overheidsorganisaties. Zij geloven in de waarde van gespecialiseerde kennis. Ze geven advies op basis van (maatwerk) onderzoek of inspirerende masterclasses en zorgen er samen voor met opdrachtgevers dat elke stap in de employee journey klopt. Voor hen geldt vooral: ‘de spark tussen werknemer en werkgever is key om succesvol te kunnen zijn’.

Motivaction heeft een platte teamstructuur en korte lijntjes, waarin we naar elkaar omkijken en elkaar ondersteunen. We zijn gericht op eigen verantwoordelijkheid en bieden iedereen de ruimte voor ontwikkeling en eigen initiatief. 


Wat bieden we jou?

Naast een gezellige en informele werkomgeving en een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, bieden wij:

 • Fulltime dienstverband (36-40 uur)
 • De mogelijkheden om je talenten te ontplooien en je te laten inspireren door ervaren teamleden
 • Een omgeving waar initiatief alle ruimte krijgt en waar het nemen van verantwoordelijkheid hoog wordt gewaardeerd
 • Volop ruimte om te investeren in je professionele en persoonlijke ontwikkeling
 • De kans om impactvolle onderzoekstrajecten te leiden voor overheid en burger, en voor werkgever en werknemer


Zit er Motivaction in jouw toekomst?

Wij doen onderzoek naar de ontwikkelingen in de maatschappij en dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking. Daarom streven wij naar diversiteit binnen ons team. Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren.

Neem voor meer informatie over de vacature onderzoeker en adviseur diversiteit en inclusie contact op met Ahmed AitMoha via 020 589 83 83. Wil je vooraf meer weten over de ervaringen van Ahmed naar het doen van onderzoek op deze thema's, lees dan de blog “In gesprek met Ahmed...”.

Wil je solliciteren? Stuur dan je motivatie met cv naar: sollicitatie@motivaction.nl.

Facebook Twitter LinkedIn