Vacature onderzoeker kwalitatief Maatschappij

Wij zijn op zoek naar een onderzoeker (M/V/X) met een passie voor maatschappelijke onderwerpen. Ben je nieuwsgierig naar de belevingswereld van anderen? Loop je warm voor het opzetten en uitvoeren van meerdere onderzoeksprojecten tegelijkertijd? En heb je enige ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethoden? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je.

In ons team krijg je de kans om jouw onderzoeksvaardigheden optimaal in te zetten. Wij onderzoeken onderwerpen binnen het publieke domein en bieden onze klanten inzicht in de drijfveren van verschillende doelgroepen. De projecten waar je aan zal werken variëren van onderzoek naar de aansprekendheid van een goed doel, wie de leraren van morgen zijn, tot een reputatieonderzoek onder zorginstellingen.

Wij zijn actief op het gebied van burgerschap, de publieke sector, zorg, onderwijs, non-profits, ruimtelijke ordening en diversiteit en inclusie. De vraagstukken die wij behandelen zijn net zo divers. Denk aan communicatie-, reputatie-, en behoeftenonderzoek. Maar ook segmentatie-onderzoeken, personatrajecten en gebiedsanalyses.

Zo hebben we scholieren geïnterviewd over hun studiekeuzeproces en in kaart gebracht hoe een onderwijsinstelling deze jongeren met deze keuze goed kan begeleiden. En doen we community-onderzoek onder burgers die interesse hebben in het verduurzamen van hun woning en hoe de overheid hen hierbij kan adviseren.

 

Dit doe je als onderzoeker

Als kwalitatief onderzoeker bij Motivaction ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van onderzoeksactiviteiten. Denk aan onderzoeksopzetten opstellen en afstemmen met collega’s en onze opdrachtgevers en het ontwikkelen van gespreksrichtlijnen en activity guides. Je analyseert, rapporteert en presenteert de onderzoeksresultaten. Daarnaast geef je ook passend advies waarmee de opdrachtgevers direct aan de slag kunnen.

Verder ben je als kwalitatief onderzoeker ook verantwoordelijk voor het modereren van single-interviews, groepsdiscussies en online onderzoekscommunity’s. En zul je medeverantwoordelijk zijn voor het organiseren en begeleiden van workshops

Een onderzoekstraject duurt van een kick-off meeting tot de presentatie ongeveer 4-6 weken en doe je samen met een senior collega. Je voert meerdere onderzoekstrajecten tegelijkertijd uit, vaak zijn dit er 4 à 5.

 Vacature Agenda Vacature Kalender kwaliKlik op de afbeelding en bekijk een werkweek bij Motivaction in een nieuw tabblad

 

Deze baan is iets voor jou als

 • Je bent proactief en zelfstandig.
 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding. Bijvoorbeeld in de sociale wetenschap, psychologie, sociologie, sociale geografie hebt.
 • Je hebt je eerste werkervaring opgedaan in een onderzoeks- of consultancyfunctie. Deze kennis wil je inzetten in een commerciële omgeving voor opdrachtgevers uit de publieke sector.
 • Je bent klant- en resultaatgericht.
 • Je aantoonbare kwalitatieve onderzoeksvaardigheden hebt en je kunt goed en bondig schrijven. Kwantitatieve onderzoeksvaardigheden zijn een pré.
 • Je hebt affiniteit met waarden- en leefstijlonderzoek.
 • Je bent goed in timemanagement.
 • Je hebt een aanstekelijk enthousiasme en draagt bij aan onze goede werksfeer.
 • Je staat open om af en toe in de avonduren te werken.
 • Je woont op maximaal een uur reizen vanaf Amsterdam i.v.m. veldwerk in de avonduren bij Motivaction.

 

pleuni poleij round 

"Wat ik leuk vind aan mijn werk is de maatschappelijke relevantie van de onderzoeken die ik doe. Hoe tof is het als jouw werk kan helpen bij de ontwikkeling van beleid, het verbeteren van zorg en onderwijs of het groeien van de giften aan een goed doel? Daarnaast voelde ik me vanaf dag één al thuis door de fijne werksfeer en collega's!"

Talia Cohen Rodrigues , onderzoeker team Maatschappij

 

 

Dit krijg je van ons

 • Een dienstverband van 32 - 40 uur, startdatum zo snel mogelijk.
 • Een bijdragevrije pensioenregeling.
 • Een thuiswerk- en internet- en telefoonkostenvergoeding.
 • Flexibel feestdagenverlof: jij mag jouw verlof voor religieuze feestdagen naar eigen inzicht inzetten voor andere feestdagen.
 • Een open en informele bedrijfscultuur, goede werksfeer en ons enthousiaste team.
 • Wij waarderen verantwoordelijkheid enorm en bieden een omgeving waar initiatief alle ruimte krijgt.
 • Jij krijgt ruimte om te investeren in je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Op onze kosten mag jij opleidingen of cursussen volgen.
 • Een resultaatgericht team waar collegialiteit, humor en gezelligheid de boventoon voeren.
 • Een prachtige werklocatie aan de rand van de Jordaan.
 • Jij mag elke dag een half uur besteden aan jouw vitaliteit: sporten, wandelen, yoga etc.
 • Collega’s die na hun werktijd samen sporten, wat drinken of een museum bezoeken. Wij hebben een jaarlijkse skivakantie, een hardloopclubje, filmclub en spontane nieuwe activiteiten zoals een keer samen boulderen of padellen.

Ons team bestaat uit bijna 20 collega’s. We hebben een platte teamstructuur en korte lijntjes, waarin we naar elkaar omkijken en elkaar ondersteunen. We zijn gericht op eigen verantwoordelijkheid en bieden iedereen de ruimte voor ontwikkeling en eigen initiatief. Ons team bestaat uit een verscheidenheid aan karakters, waarbij iedereen bevlogen en vanuit maatschappelijke betrokkenheid samenwerkt voor interessante en grote opdrachtgevers. Ben je op zoek naar een kwantitatieve onderzoeksfunctie? Bekijk deze vacature binnen hetzelfde team. 

Door een divers samengestelde organisatie zijn wij beter in staat om commerciële en sociale vraagstukken in onze samenleving te analyseren en hierop te adviseren. Daarom streven wij naar diversiteit en inclusie bij Motivaction. Want onze onderzoeken naar ontwikkelingen in de maatschappij kunnen we het beste doen als wij zelf ook een afspiegeling vormen van de bevolking. Iedereen is welkom om te solliciteren!

 

Vragen?

We hebben nog veel meer te vertellen. Wil je meer horen over deze vacature? Neem dan contact op met Ahmed Ait Moha op 06 249 749 72  of Damiano Pieters (HR-manager) op 06 280 951 39. Liever direct solliciteren? Natuurlijk! Stuur je cv en motivatie naar sollicitatie@motivaction.nl.

Facebook Twitter LinkedIn