Accessibility Tools

Skip to main content

Onderzoeksruimtes

22 August 2014

Wij hebben professionele onderzoeksruimtes voor het uitvoeren van kwalitatief onderzoek. De studio's zijn voor respondenten én opdrachtgevers bijzonder comfortabel en voorzien van de modernste weergave- en opnameapparatuur.


De meekijkruimtes met one-way-mirror bieden plaats aan circa zes personen. Voor grotere delegaties is het mogelijk de gesprekken via een gesloten videocircuit te volgen.

  • Zie hoe consumenten reageren op jouw commercial, terwijl je diezelfde commercial bekijkt op een televisiescherm in de meekijkruimte.
  • Zie pubers onderuitgezakt op een poef hangen terwijl ze onverbloemd hun mening geven over de aanbieders van mobiele telefonie.
  • Zie via camera's boven de tafel hoe jouw klanten een collage maken over jouw product of de non-verbale reacties op communicatie-uitingen.

 

Videocompilatie en simultaan vertalen

Heb je hulp nodig bij het creëren van draagvlak binnen jouw organisatie voor de implementatie van de onderzoeksresultaten? Motivaction kan een compilatie van de meest opmerkelijke uitspraken en momenten uit het veldwerk op dvd leveren. Soms zeggen een paar beelden en quotes meer dan 1.000 woorden. Het is mogelijk de gesprekken simultaan te vertalen. Zo kunnen buitenlandse opdrachtgevers en internationale collega's het veldwerk ook op de voet volgen.

 

Co-Creatiestudio

Deze ruimte is optimaal ingericht voor creatieve co-creatiesessies, waar je samen met jouw team of met jouw klanten kunt brainstormen over en werken aan de ontwikkeling van nieuwe ideeën, concepten en producten. De ruimte wordt veelvuldig ingezet om met opdrachtgevers inzichten uit onderzoeken in workshopvorm door te vertalen naar concrete actiepunten. De architect heeft bij de inrichting van de studio rekening gehouden met verschillende elementen die de creativiteit op onbewust niveau prikkelen.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • De blauwe lichtwand en de rode accenten. De kleur blauw stimuleert namelijk creativiteit, terwijl rood juist de precisie en nauwkeurigheid in meer gedetailleerde opdrachten verbetert.
  • De dimbare verlichting kan voor iedere sessie optimaal worden ingesteld. Deelnemers voelen zich beter op hun gemak, zijn opener en durven abstracte gedachten sneller te uiten in gedimd licht.
  • De muziekinstallatie zorgt indien gewenst tijdens brainstormsessies voor achtergrondgeluid op het juiste volume: 70-80 decibel. Het is onderzocht dat dit geluidsniveau creativiteit stimuleert.
  • Naast stoelen zijn er flexibele zitplaatsen die samen met de gordijnen zithoeken kunnen creëren om in kleinere groepen te brainstormen.
  • Andere, praktische elementen in de studio: een SMARTboard, diverse whiteboards, brownpaper rollen, flip-overs en alle andere materialen die tijdens een Co-Creatiesessie van pas kunnen komen.

 

 

Met deze inrichting, look en feel is de studio veel meer dan een onderzoeks- of vergaderruimte en de ideale plek voor brainstorm- of Co-Creatiesessies.

Meer weten over hoe licht en kleur inspiratie en creativiteit kunnen opwekken?
https://youtu.be/pgvMJS1zSsE
 


Questions?

Related articles

Research Facilities

Marcom
13 July 2016

Press and publication policy

Pieter Paul Verheggen
15 November 2017

Onderzoeksruimtes

Marcom
22 August 2014

Kwaliteitscontrole en -keurmerken

Pieter Paul Verheggen
08 April 2014
Contact usCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency