Toegankelijkheid

Kansen op de kansspelmarkt

13 augustus 2021

Op 1 oktober 2021 gaat de online kansspelmarkt in Nederland open. Ad Alliance heeft, in samenwerking met Motivaction, een onderzoek uitgevoerd om meer te weten te komen over de Nederlandse kansspelspelers. Wie zijn het, waarom spelen ze mee en hoe kunnen ze worden bereikt? 

 

Redenen om mee te doen
Uit de resultaten blijkt dat 42% van de Nederlanders wel eens een kansspel speelt, waarbij de man/vrouw ratio gelijk is, respectievelijk 53% en 47%. Vrijdag en zaterdag zijn de meest populaire dagen om een kansspel te spelen. Men speelt mee om geld te winnen, voor de kick, maar ook voor ontspanning en gezelligheid. De meerderheid van de kansspelspelers vindt het vooral belangrijk dat je al tegen lagere bedragen kunt meedoen, ook als dit betekent dat er daardoor kleinere prijzen te winnen zijn. Ook de veiligheid van (uit)betalen en de mogelijkheid om een spel kosteloos uit te kunnen proberen, zijn belangrijke redenen om aan een kansspel mee te doen.

 

Hoe bereik je kansspelspelers?
Kansspelspelers zijn volgens de onderzoeksresultaten het best te bereiken door de inzet van video. 91% van de kansspelspelers kijkt lineaire televisie, RTL 4 is de best bekeken zender. Daarnaast kijkt 78% online video via SVOD- of AVOD-diensten.

 

Over het onderzoek
Het onderzoek is afgenomen onder 1660 Nederlandse consumenten. Drie groepen hebben een vragenlijst ingevuld: een groep online kansspelspelers, een groep offline kansspelspelers en een groep niet-spelers. Verder biedt het onderzoek extra inzichten over vier spellen: Sportsbetting, Bingo, Casino en Poker.

 

Bekijk de infographic voor meer informatie.

 

Bron: Adalliance.nl


Vragen?
Jeroen Senster

Email j.senster@motivaction.nl
Functie Principal Research Consultant
Telefoon +31 (0)6 112 909 67


Gerelateerde artikelen
Ramadan tafel vol met eten suikerfeest

Eid al-Fitr (Suikerfeest) nog geen reden voor een vrije dag

Ahmed Ait Moha
05 mei 2022
Regionale omroep

Regionale omroepen doen het nog steeds goed bij oudere doelgroep

Jeroen Senster
06 juli 2018
Dodenherdenking 4 mei

Bijna 80% van de Nederlanders ook echt twee minuten stil op 4 mei

Marco Sodderland
30 april 2018
Motivaction heeft nieuwe Raad van Advies

Motivaction heeft nieuwe Raad voor Advies

Pieter Paul Verheggen
18 november 2019
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved