Toegankelijkheid

Skip to main content

70 procent van Nederlanders denkt na over duurzame energie

16 juni 2017

Bijna 70 procent van de Nederlanders denkt na over hoe ze duurzamer kunnen omgaan met energie. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van energieleverancier Greenchoice in samenwerking met Motivaction. Van alle maatregelen die mensen kunnen nemen om energie te besparen, zijn vooral het zuiniger omgaan met warm water en met elektrische apparatuur favoriet.

 

In Nederland wordt steeds meer energie uit duurzame bronnen opgewekt. Het aandeel groene energie op ons totale energieverbruik neemt echter nauwelijks toe omdat we ook steeds meer energie verbruiken. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde onlangs nog dat het aandeel groene energie op ons totale verbruik slechts 5,9 procent is. De doelstelling van 14 procent in 2020 is daarmee nog ver weg. Energiebesparing is dan ook onmisbaar om de energietransitie te versnellen.

Het onderzoek van Greenchoice laat zien dat 7 op de 10 Nederlanders weleens nadenkt over hoe zij duurzamer om kunnen gaan met energie. Zij denken vooral te kunnen besparen op warm water of elektrische apparatuur, maar denken óók aan het zélf opwekken van energie. Aan dat laatste denkt 43 procent van de Nederlanders. Bijna de helft daarvan zou dat zelfs in de nabije toekomst willen doen. Het doorvoeren van aanpassingen aan de woning om energieverbruik te verminderen en deelname aan een lokaal initiatief om energie op te wekken zijn minder favoriet. 

 

Bron: Energienieuws, 12.6.2017


Vragen?
Gerard van der Werf

Email g.vanderwerf@motivaction.nl
Functie Senior Research Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 82 40


Gerelateerde artikelen

Nederlanders zijn geen pretentieuze wijndrinkers

23 juli 2018

Amsterdam Canal Parade is een feest voor iedereen

Lex van Meurs
28 juli 2020

big-data-de-6-v-s-die-je-moet-bekijken-voor-belangrijke-inzichten

Seth Schaafsma
15 mei 2017

3 tips voor het opzetten van een goede Employee Value Proposition

Ester Koot
30 januari 2020
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency