Toegankelijkheid

Skip to main content

70 procent van Nederlanders denkt na over duurzame energie

16 juni 2017

Bijna 70 procent van de Nederlanders denkt na over hoe ze duurzamer kunnen omgaan met energie. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van energieleverancier Greenchoice in samenwerking met Motivaction. Van alle maatregelen die mensen kunnen nemen om energie te besparen, zijn vooral het zuiniger omgaan met warm water en met elektrische apparatuur favoriet.

 

In Nederland wordt steeds meer energie uit duurzame bronnen opgewekt. Het aandeel groene energie op ons totale energieverbruik neemt echter nauwelijks toe omdat we ook steeds meer energie verbruiken. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde onlangs nog dat het aandeel groene energie op ons totale verbruik slechts 5,9 procent is. De doelstelling van 14 procent in 2020 is daarmee nog ver weg. Energiebesparing is dan ook onmisbaar om de energietransitie te versnellen.

Het onderzoek van Greenchoice laat zien dat 7 op de 10 Nederlanders weleens nadenkt over hoe zij duurzamer om kunnen gaan met energie. Zij denken vooral te kunnen besparen op warm water of elektrische apparatuur, maar denken óók aan het zélf opwekken van energie. Aan dat laatste denkt 43 procent van de Nederlanders. Bijna de helft daarvan zou dat zelfs in de nabije toekomst willen doen. Het doorvoeren van aanpassingen aan de woning om energieverbruik te verminderen en deelname aan een lokaal initiatief om energie op te wekken zijn minder favoriet. 

 

Bron: Energienieuws, 12.6.2017


Vragen?
Gerard van der Werf

Email
Functie Senior Research Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 82 40


Gerelateerde artikelen

Motivaction richt nieuw label voor arbeidsmarktonderzoek op: Sparkey HR strategy and insights

Ester Koot
29 april 2020

ACM: vraag door als bedrijf beweert duurzaam te bezorgen

Bram van der Lelij
11 september 2023

Brede aandacht voor gedragsinterventie ‘Mijn Stijl iD’ op basis van Motivaction onderzoek

Cecilia Keuchenius
26 februari 2024

Buurtapps: een veilige buurt of vooral minder privacy?

Jeroen Senster
28 januari 2021
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency