Toegankelijkheid

70 procent van Nederlanders denkt na over duurzame energie

16 juni 2017

Bijna 70 procent van de Nederlanders denkt na over hoe ze duurzamer kunnen omgaan met energie. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van energieleverancier Greenchoice in samenwerking met Motivaction. Van alle maatregelen die mensen kunnen nemen om energie te besparen, zijn vooral het zuiniger omgaan met warm water en met elektrische apparatuur favoriet.

 

In Nederland wordt steeds meer energie uit duurzame bronnen opgewekt. Het aandeel groene energie op ons totale energieverbruik neemt echter nauwelijks toe omdat we ook steeds meer energie verbruiken. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldde onlangs nog dat het aandeel groene energie op ons totale verbruik slechts 5,9 procent is. De doelstelling van 14 procent in 2020 is daarmee nog ver weg. Energiebesparing is dan ook onmisbaar om de energietransitie te versnellen.

Het onderzoek van Greenchoice laat zien dat 7 op de 10 Nederlanders weleens nadenkt over hoe zij duurzamer om kunnen gaan met energie. Zij denken vooral te kunnen besparen op warm water of elektrische apparatuur, maar denken óók aan het zélf opwekken van energie. Aan dat laatste denkt 43 procent van de Nederlanders. Bijna de helft daarvan zou dat zelfs in de nabije toekomst willen doen. Het doorvoeren van aanpassingen aan de woning om energieverbruik te verminderen en deelname aan een lokaal initiatief om energie op te wekken zijn minder favoriet. 

 

Bron: Energienieuws, 12.6.2017


Vragen?

Gerelateerde artikelen
Biculturele Nederlanders kijken steeds minder Nederlandse televisie

Biculturele Nederlanders kijken steeds minder Nederlandse televisie

Bob Schenk
01 september 2020

De automarkt in 2021: loyaliteit is ver te zoeken

Sanne Bovendeert
25 april 2021
kiezen middelbare school

Waar letten ouders op bij het kiezen van een middelbare school voor hun kind?

Maartje Rooker
24 juni 2020
Bibliotheek gebruik nieuwe nederlanders

Lezen en bibliotheekgebruik door Nederlanders met een migratieachtergrond

Daan Damen
15 november 2018
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved