Toegankelijkheid

Het Grote Communicatie Onderzoek Salaris & Competenties 2023

26 mei 2023

Van de nieuwe generatie werknemers wordt gezegd dat als ze het even niet naar hun zin hebben, ze makkelijk van baan wisselen. Als dat waar is, heeft de communicatiebranche een probleem.

Motivaction heeft met Adformatie ‘Het Grote Communicatie Onderzoek Salaris & Competenties 2023’ uitgevoerd in het kader van het Communicatie Congres. Uit het onderzoekt komt naar voren dat iets meer dan de helft van de ruim 300 ondervraagde communicatieprofessionals (55%) niet gewaardeerd wordt door de medewerkers van andere afdelingen in hun organisatie. Daarnaast ervaren communicatieprofessionals stress in hun werk; ze beoordelen de mate van stress met een 6,1. Dit alles draagt niet bij aan het werkplezier, dat met een magere 7,6 wordt beoordeeld. Dat cijfer is weliswaar een 0,5 hoger dan 8 jaar geleden, maar toch… er straalt niet veel werkplezier uit.

Over dit onderzoek, en aan welke knoppen je kunt draaien om het werkplezier te vergroten, download je het rapport via het formulier hieronder.

Over het onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd door middel van een online kwantitatief onderzoek onder ruim 300 communicatieprofessionals (n=302). Het veldwerk heeft plaatsgevonden in de periode van 13-04-2023 tot 08-05-2023

Dit onderzoek in de media: https://www.adformatie.nl/carriere/communicatieprofessionals-voelen-zich-meer-gewaardeerd


Vragen?

Andere downloads
Whitepaper clienttypen

Whitepaper 'Wat werkt bij wie?'

Marcel Voorn
30 januari 2018

De mediabubbel

Lex van Meurs
30 december 2022
Seniorenmarketing; senioren marketing

Een zilveren generatie met gouden kansen

Pieter Paul Verheggen
07 augustus 2019
Groene vrijwilliger van de toekomst

Rapport Groene vrijwilliger van de toekomst

Cecilia Keuchenius
14 juni 2018
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved