Toegankelijkheid

Skip to main content

PartsPoint introduceert garageformule Autovakmeester voor down-to-earth automobilisten

27 juni 2018

PartsPoint heeft de nieuwe garageformule Autovakmeester bekend gemaakt. De formule Autovakmeester gaat zich richten op de wat meer ‘down-to-earth’ automobilist, die in de eigen buurt een betrouwbare en vakkundige garagist zoekt bij wie de auto altijd in goede handen is. Een garage zonder poespas en opsmuk; gewoon een ‘goede tent van een goede vent, die men in de buurt allemaal kent’.

 

Voor PartsPoint Group, vanuit Ede actief in de distributie en verkoop van auto-onderdelen en -accessoires, was deze ‘geboorte van een sterk merk’ een kroon op intensief en langdurig onderzoek en voorwerk.

 

Uitgebreid onderzoek van o.a. Motivaction en Well Mobility heeft PartsPoint doen inzien dat in het gemêleerde landschap van garageformules een sterke formule mist dat dit betreffende segment bedient. De deelnemers aan de formule AD Autobedrijf, reeds in handen van PartsPoint, voldeden wel aan het geschetste beeld van het garagebedrijf, maar de bestaande naam en formule appelleerden niet aan de formulewaarden betrouwbaar, vakkundig, gegarandeerd en professioneel.

 

Cor Baltus, CEO van PartsPoint Groep, daarover: “Gedegen onderzoek wees uit dat de bestaande formule gedateerd was, de naam niet helder en de boodschap niet duidelijk. Het ligt dan niet in onze aard dat zo te laten voortsudderen, maar juist grondig in te grijpen.”

 

Soft-franchise

Ruim 150 garagisten en grossiers hoorden in Bunnik de ambitieuze plannen van Cor Baltus en formulemanager Ton Sieljes aan. Sieljes: “Wat goed was bij AD Autobedrijf, behouden we. En wat beter moet, wordt beter. We blijven soft-franchise, maar wel minder soft. Daar tegenover zetten we een aanbod waarmee ik de concurrentie met elke andere formule aandurf. Onze deelnemers behouden hun gekoesterde vrijheid en blijven baas in eigen huis. Wij bieden hen uiteraard inkoopvoordeel en wij helpen hen de keiharde claim van 24 maanden garantie op onderdelen en arbeid waar te maken. We helpen ze met TECH360, private lease, Europese pechhulp, een eigen website met reviewtool en marketingcampagnes. En we bieden hen een netwerk van vakbroeders, onderschat dat aspect vooral ook niet.”

PartsPoint spreekt met de nieuwe formule nu al een grote groep garagebedrijven aan, die zich voorstaan op betrouwbaarheid en vakkundigheid. Dat bleek uit het enthousiasme en de reacties vanuit het publiek tijdens de lancering. Op de ‘geboorte-avond’ zelf schreven een groot aantal garagebedrijven zich in. Merel Boelens, Retail Marketing Manager bij PartsPoint, is verrast door het succes: “Natuurlijk hebben we veel voorwerk gedaan en wat we doen, klopt gewoon van alle kanten. Maar dat men gelijk ter plekke inschrijft, dat hadden wij ook niet verwacht. Ook op 22 juni, de dag na de geboorte van ons mooie merk, stroomden via autovakmeester.nl de aanmeldingen binnen. Van voormalige AD Autobedrijven, maar ook vanuit hoeken die we niet hadden zien aankomen. Autovakmeester voldoet blijkbaar heel sterk aan een duidelijke behoefte in de markt.”

 

PartsPoint erachter

“We zijn hier met een busje vol collega’s uit Noord-Holland naartoe gekomen en ik verheug mij nu al op de terugreis. Ik zie ze al trots met een Autovakmeester-petje rondlopen en wat ik tot nu gehoord heb is allemaal positief”, aldus garagehouder Marco Groen uit Dirkshorn. Groen: “Wat zeker meespeelt, is dat PartsPoint er nu achter staat. En daarachter weer het sterke AutoBinck. We hebben vandaag mogen horen hoe ze investeren in logistiek, maar ook in allerlei smart-mobility-oplossingen. Dat lijkt allemaal een ver-van-mijn-bed-show nu, maar iedereen hier in de zaal weet dat het allemaal sneller komt dan je zou verwachten. En alleen red je het niet. Daarom was ik al AD Autobedrijf en daarom ben ik vanaf vandaag Autovakmeester. We gaan wat mij betreft met Noord-Holland in één keer om, binnen een week en liever vandaag dan morgen!”

 

Bron: Autobrancheinfo.nl, 25.06.2018


Vragen?
Ruurd Hielkema

Ruurd Hielkema studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, was medeoprichter van Trendbox, voorzitter van de Research Keurmerkgroep en bestuurslid van SIRE.


Email
Functie Senior Research Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 82 25Gerelateerde artikelen

Nederland loopt steeds warmer voor elektrisch rijden

Henk Heinen
19 januari 2018

3 tips voor het opzetten van een goede Employee Value Proposition

Ester Koot
30 januari 2020

Smart Society Monitor: Nederland bezorgd over toenemende invloed van slimme technologie

Natascha Schippers
26 oktober 2021

BBQ’en in Nederland: een pretentieloos gezelschapsspel

Ruurd Hielkema
20 september 2022
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency