Online HR-selectietool Match.Box selecteert puur op softskills 

21.02.2022 - Match.Box is een compleet nieuwe online HR-selectietool van Sparkey die bedrijven en kandidaten matcht middels een slim algoritme.

Het algoritme van Match.Box selecteert eerlijk, transparant en 100% neutraal. Het gaat puur om de vergelijking tussen het gewenste profiel vanuit de werkgever en dat van de kandidaat. Match.Box rangschikt de matches en toont het matchingspercentage per kandidaat aan. De HR-manager hoeft nu alleen nog maar een afspraak te maken.

Match.Box werkt bovendien volstrekt anoniem. Dus naam, geslacht, etniciteit, leeftijd en achtergrond worden niet zichtbaar in dit stadium. Zo matcht de tool op een eerlijke en zuivere manier.

 

Waarom Match.Box?

Steeds meer werkgevers zijn zich bewust van ‘zachte’ factoren als drijfveren, talent, ambitie en karakter en het belang hiervan voor een optimale prestatie op de werkvloer. Daarnaast bepalen de normen en waarden van werknemer en werkgever of er een geschikte match is.

Wie moet je in huis halen om je doelstellingen te bereiken? Welke kandidaat past het beste bij jouw bedrijf, afdeling of team? Kennis die zelden uit een CV is te destilleren. Match.Box levert dat wel op. Het enige wat een HR-manager hoeft te doen is per vacature het gewenste profiel aan te maken. Dit profiel wordt vervolgens in Match.Box gekruist met de aangemaakte profielen van de kandidaten.

Ga naar matchboxapp.nl om Match.Box te proberen.

 

Aan de basis van deze tool ligt de door onderzoeksbureau Motivaction ontwikkelde WorkProfiler. Een segmentatiemodel dat zes verschillende werknemersprofielen onderscheid.

 

+31 (0)20 589 82 36

Facebook Twitter LinkedIn