Toegankelijkheid

Skip to main content

ShopperMentality

In de dynamische wereld van FMCG en retail is geen dag hetzelfde. Vertrouwde regionale supermarktketens verdwijnen. We scannen de boodschappen zelf en betalen met onze smartphone. Gemak is de norm geworden, maar flitsbezorgers hebben het zwaar. Maaltijdpakketten zijn niet aan te slepen, kant-en-klare salades staan in de min.

Vooral de inflatie jaagt het shopgedrag momenteel in sterke mate aan. De prijsbewustheid neemt daarom toe, duurzame producten en A-merken staan onder druk en consumenten keren weer terug naar de fysieke supermarkt om kosten te besparen en aanbiedingen te scoren. 

Dit whitepaper biedt een diepgaand inzicht in het gedrag van shoppers. Van drijfveren van verschillende soorten shoppers identificeren tot hun aankoopgedrag begrijpen, dit document biedt praktische handvatten om jouw doelgroep doeltreffend te benaderen.

Ontdek de kracht van ShopperMentality en hoe dit model jouw organisatie helpt.

 

Bereik en begrijp jouw shoppers

Onderneem op onderzoek gebaseerde acties. Elke shopper is uniek en hun belevingswereld begrijpen is cruciaal voor het succes van jouw retailstrategie.

  1. Krijg inzicht in jouw shoppers: Leer jouw doelgroepen kennen op basis van ShopperMentality en begrijp hun waarden, behoeften en voorkeuren.
  1. Pas jouw aanpak aan: Pas je marketing- en communicatiestrategieën aan om effectief te resoneren met specifieke shoppergroepen. Gebruik het mediagedrag en de inzichten die we hebben gedeeld om jouw boodschap doeltreffend over te brengen.
  1. Optimaliseer jouw assortiment: Gebruik gebiedsanalyses en ShopperMentality-gegevens om jouw assortiment aan te passen aan de lokale behoeften en voorkeuren van jouw klanten.
  1. Verrijk jouw database: Maak gebruik van onze data over shoppers om jouw klantendatabase te verrijken en jouw doelgroep gericht te benaderen.
  1. Online targeting: Profiteer van onze samenwerking met digitalAudience om jouw shoppergroepen online te targeten op sociale media en display advertising.
  1. Retailadvies: Als je een fysieke winkel hebt, overweeg dan de expertise van RMC's passantentellingen in combinatie met ShopperMentality om jouw strategie te verfijnen.

 

Graag geven we jou diepgaand inzicht in het shoppergedrag van je klanten, ter ondersteuning en optimalisatie van jouw doelgroepstrategie. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen om jouw shoppers beter te begrijpen en effectiever te bereiken. 


Vragen?
Els van der Velden

Email
Functie Senior Research Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 82 22

Clasine van der Wal

Email
Functie Senior Research Manager
Telefoon +31 (0)20 589 83 83


Gerelateerde artikelen

Bestuurs- en burgerschapsstijlen

Bram van der Lelij
25 maart 2014

BusinessLocus

Ondernemerschapsstijlen binnen het MKB.
Rob Doornbos
25 maart 2014

Digitality

Wat drijft de digitale consument?
Kevin Hengstz
14 maart 2018

ZorgMentality

Marcel Voorn
25 maart 2014
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency