Toegankelijkheid

Prof. Michael Traugott licht overwinning Trump toe bij Motivaction

29 november 2016

Sinds 2015 kent Motivaction een Advisory Board met wetenschappers en entrepreneurs die het management inhoudelijk adviseren. Een van de adviseurs is Michael Traugott, hoogleraar Social Research en Communication Studies aan de universiteit van Michigan. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de presidentscampagnes van onder meer Obama/Romney en Trump/Clinton. Deze week heeft Michael Traugott de eerste analyses gepresenteerd aan Motivaction-medewerkers.

Trump heeft vooral in de laatste dagen voor de verkiezingen stemmen gewonnen bij ‘zwevende kiezers'. En daar hadden de polls geen vat op. Er is een nieuwe electorale werkelijkheid ontstaan omdat Trump met zijn boodschap en aanpak een groep heeft weten te bereiken die bij de eerdere verkiezingen niet van zich heeft laten horen. De voorspellingsmodellen die de 'pollsters' gebruiken baseren zich op historische (stem)gegevens en houden daarmee onvoldoende rekening met gevoelens van een groot deel van de Amerikaanse samenleving. Traugott bepleit het inzetten van sociale media analyses om ook deze geluiden in de peilingen een plek te geven. 

 


Vragen?

Gerelateerde artikelen
Minder Nederlanders houden zich aan coronaregels

Corona Impact Monitor: Minder Nederlanders houden zich aan coronaregels

Bram van der Lelij
16 april 2020

Ontdek met burgerdialogen wat inwoners in jouw regio willen en creëer een breder draagvlak voor de omgevingsvisie

Cecilia Keuchenius
17 december 2018

BBQ’en in Nederland: een pretentieloos gezelschapsspel

Ruurd Hielkema
20 september 2022
Handproblemen door handen wassen

65% van de Nederlanders heeft een droge huid door het vele handen wassen en 1 op de 3 verzorgt de huid niet, ondanks dat 30% kloven heeft

Seth Schaafsma
14 april 2020
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved