Toegankelijkheid

Skip to main content

Cybersecurity bovenaan de agenda van ICT-bestuurders in 2020

06 april 2020

Dat ICT prominent op de managementagenda staat is al jaren het geval. Maar wat domineert de ICT-agenda? Het is niet AI, 5G of Big data dat bovenaan de agenda van ICT-beslissers staat, maar Cybersecurity. Meer dan de helft van de ICT-beslissers verwacht dat de investeringen in cybersecurity dit jaar zullen toenemen. Dat blijkt uit de ICT Development Index; het onderzoek onder ICT-beslissers door BTG/TGG in samenwerking met Motivaction.

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 250 ICT-professionals, waarvan de helft (eind)verantwoordelijk is voor de ICT in de organisatie. Deze groep van (eind)verantwoordelijken voor ICT, veelal leden van BTG/TGG, hebben bij uitstek zicht en invloed op de ICT-investeringen in organisaties. Naast dat zij goed kunnen inschatten waar en in welke mate investeringen in ICT worden gedaan in de Nederlandse organisaties, kan deze groep ook duidelijk inzicht bieden in de redenen voor de genomen keuzes.

 

Staat van connectiviteit in Nederland 2020

ICT Nederland is niet ontevreden over de ‘Staat van Connectivity’ van de Nederlandse bedrijven. Met gemiddeld een 7,5 vinden de meeste ICT-verantwoordelijken dat het bedrijf waar zij werken het goed op orde heeft; er zijn geschikte voorzieningen, alles werkt en medewerkers zijn tevreden . Opvallend genoeg geeft ruim een kwart (27%) aan dat zij vinden dat hun organisatie een ‘achterblijver’ is op het gebied van ICT-ontwikkelingen. Een enkeling ziet daarbij een aanjagende rol voor de Overheid weggelegd

“Dat we bedrijven te weinig aanmoedigen om nieuwe ICT-oplossingen te gaan gebruiken. Overheid moet Nederlanders en (Nederlandse) bedrijven stimuleren om ICT vernieuwing toe te gaan passen.”

 

Veranderingen ten tijde van Corona

De verwachtingen van de ICT-verantwoordelijken zijn gebaseerd op hun inschattingen van begin 2020, net voor de corona-tijd. In de huidige tijden van crisis blijken cyber criminelen echter extra actief en komen organisaties voor nieuwe uitdagingen te staan nu veel medewerkers thuiswerken. Daarom organiseert BTG op woensdag 8 april het eerste online BTG Knowledge Café over Cyber Security. Vanuit technisch en juridisch perspectief wordt ingegaan op vragen rondom dit thema die nu meer spelen dan ooit. Op de website van BTG (www.btg.org) vind je meer informatie over deze bijeenkomst en kun je lezen wat de sector op dit moment allemaal doet om de connectiviteit van Nederland in deze tijden te waarborgen.

 

ICT Development Index
De ICT Development Index is dé graadmeter voor de actuele status van ICT & telecom in Nederland en voorziet de branche periodiek van relevante en actuele informatie over ontwikkelingen en prognoses. De index is gebaseerd op de antwoorden van beslissers op het gebied van ICT in een organisatie in Nederland en omvat vijf ICT-deelindexen; bedrijfscontinuïteit, innovatie, personele ontwikkeling, privacy en cybersecurity. De ICT Development Index is een initiatief van de Branchevereniging ICT en Telecom Grootgebruikers (BTG) in samenwerking adviesbureau Motivaction. Lees hier de samenvatting BTG-TGG ICT Development Index.

Neem voor meer informatie over dit onderzoek contact op met Kevin Hengstz of Natascha Schippers.

Bron: BTG.org, 02.04.2020

 


Vragen?
Kevin Hengst

Email 
Functie Senior Strategy Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 82 25

Natascha Schippers

Email
Functie Researcher
Telefoon +31 (0)20 58 98 284


Gerelateerde artikelen

Eid al-Fitr (Suikerfeest) nog geen reden voor een vrije dag

André Kamphuis
05 mei 2022

Ruim helft Nederlanders gediscrimineerd tijdens sollicitatie

Ester Koot
04 augustus 2020

BBQ’en in Nederland: een pretentieloos gezelschapsspel

Ruurd Hielkema
20 september 2022

De filterbubbel van de moderne nieuwsconsument

Kevin Hengstz
27 december 2018
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency