Toegankelijkheid

Skip to main content

De rockende teamleider. Wij spraken onze collega Bart

11 oktober 2022

Onze onderzoekers zijn altijd benieuwd naar de drijfveren en het gedrag van respondenten. Door middel van onderzoek halen zij de onderste steen boven. Hiermee helpen zij opdrachtgevers om hun doelgroep, medewerkers of netwerk beter te begrijpen. Tijd om de rollen een keer om te draaien! Vanochtend spraken wij met onze collega Bart Berkhout, principal data analyst. 

 

Wanneer ben je begonnen en hoe is jouw carrièrepad bij Motivaction verlopen? 

Tijdens mijn studie politicologie ben ik in 1999 begonnen bij Motivaction als telefonisch enquêteur en codeur. Via allerlei verschillende functies ben ik in het Data Consultancy team terecht gekomen. Dit team richt zich op het deel van kwantitatief marktonderzoek onder de motorkap. Denk aan online vragenlijsten, steekproeftrekking en datasets. En daar ben ik sinds 2011 ook teamleider van. 

Wat maakt dat jij hier al 23 jaar werkt?

Deze vraag krijg ik vaker! Voor mij is dat vooral de vrijheid die ik krijg om dingen te veranderen. Ik voel veel ruimte voor eigen inbreng en de mogelijkheid om samen met collega's serieus aan onze ideeën te werken. De reactie van ons managementteam is vaak positief: “Leuk, goed idee, laat maar zien hoe je het wil aanpakken”, en dat geeft mij veel motivatie. En ik vind het erg mooi om te zien hoeveel collega’s hun eigen paden bewandelen binnen Motivaction. Hun eigen functie vormgeven naar hun ambities.

 

Weet je nog hoe jouw sollicitatieprocedure ooit verliep?

Ik kwam hier binnenrollen voor een bijbaantje als telefonisch enquêteur. De gehele sollicitatie bestond uit vier Nederlandse zinnen oplezen. En dat deed ik, dus werd ik aangenomen. Ik denk dat ik van alle mensen hier de minst moeilijke sollicitatieprocedure heb doorlopen.  

 

Hoe ziet jouw werkende leven bij Motivaction eruit? 

Ik heb drie hoofdtaken. Als teamleider voer ik gesprekken met mijn medewerkers, hoe het team functioneert en wie wat nodig heeft. Verder ben ik eerste aanspreekpunt voor de planning van ons team. En als laatste zit ik zelf ook op een aantal projecten. Ook die zijn vrij divers: momenteel werk ik bijvoorbeeld mee aan twee projecten voor onze zusterorganisatie Glocalities.

 

Heb je een mooie anekdote van een onderzoek dat jou goed is bijgebleven? 

Ik herinner mij nog goed een onderzoek in mijn beginperiode naar medicijnen tegen overgangsklachten voor vrouwen. We dachten dat we het beste onze vrouwelijke collega's konden laten bellen over dit mogelijk gevoelige onderwerp. Het tegenovergestelde bleek veel beter te werken. De mannelijke collega's konden veel beter bellen met de vrouwen binnen het onderzoek, juist omdat zij zo ver van het onderwerp afstonden. De dames die wij aan de lijn hadden vonden het daardoor veel makkelijker om met ons over hun klachten te praten. 

 

Ben je ook actief in een van de vele “Moti” activiteiten?

Zeker! Nu als fietser bij de Moti-Velo. Vanavond ga ik toevallig met de Moti-Shuttle groep badmintonnen. We doen namelijk weer mee aan een bedrijventoernooi. Vorig jaar wonnen we de tweede prijs. Dus nu oefenen we samen voor de eerste prijs.

 

Wat is je toekomstdroom binnen Motivaction? 

 Ik heb geen precieze stip op de horizon waar ik naartoe wil binnen Motivaction. Zelfs na 23 jaar zie ik nog elke dag, elke week, elke maand iets waarvan ik denk: dat kan nog beter. Ik voel nog steeds de motivatie om in mijn rol als teamleider verbeteringen door te voeren.  

 

Wat doe je het liefst naast je werk?

Naast Motivaction heb ik ontzettend veel hobby’s, omdat ik slecht kan stoppen met dingen. Eens in de zo veel tijd pak ik wat nieuws op en zo stapelt zich dat op. Ik fiets, ik badminton, ik doe graag spelletjes en ik hou van muziek. 

 Bart Berkhout band collage

 

Zo ben ik op mijn 20e met wat vrienden in een metalband gerold. Maar na 5 jaar dacht ik “ik wil wel wat meer dan spelen in de oefenruimte”. Mijn zoektocht naar een band waarmee ik kon optreden bracht mij bij punkrockband Drunktank. Van optreden voor onszelf in de oefenruimte belandde ik twee keer per week op het podium voor echte optredens! Drie jaar heb ik daar veel plezier in gehad. Inmiddels ben ik daar niet meer actief als zanger, maar wel nog als tekstschrijver. En mag ik af en toe nog meer op tour. Zo ga ik volgende week mee op tour naar Frankrijk voor 5 dagen en mag ik weer zingen! 

 

Wie is Bart?

Volledige naam: Bart Berkhout 
Bijnaam: Bertus, Bartje, Bartholomeus, papa (functietitel)
Favoriete app: WhatsApp
Waar kunnen we jou voor wakker maken: een warme douche en een kop koffie, anders word ik niet wakker
Wat wilde je vroeger worden toen je klein was: Spider-Man
Favoriete serie: op dit moment Better Call Saul

 

 


Vragen?
Bark Berkhout

Email
Functie Teamleider HRM Data Consultancy
Telefoon +31 (0)20 589 83 30

Damiano Pieters

Email
Functie Hoofd HRM
Telefoon +31 (0)20 589 83 82


Gerelateerde artikelen

Het Klimaatakkoord: een goed begin, nu nog waarmaken

Anna Newen
11 september 2019

Paradoxaal Nederland: vertrouwen in corona maatregelen kabinet en vervolgens lekker naar buiten

Pieter Paul Verheggen
24 maart 2020

Black Friday 2022 wordt schraal, Green Friday groeit

Ruurd Hielkema
29 december 2022

Ondanks discussie over nepnieuws: groeiende meerderheid vertrouwt journalistiek wél

Pieter Paul Verheggen
09 februari 2021
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency