Toegankelijkheid

Skip to main content

De voordelen van een leer- en ontwikkelstrategie

02 maart 2021

Op 2 maart start de overheid met de SLIM-subsidie, een subsidie die gericht is op het stimuleren van leren en ontwikkelen in het MKB. Dit is een goede zaak: vorig jaar bleek uit onderzoek door Sparkey in opdracht voor Studytube dat bijna één derde van Nederlandse bedrijven (30%) géén duidelijke strategie heeft voor de ontwikkeling van hun personeel. Nu de overheid 48 miljoen euro beschikbaar stelt, biedt dit kansen voor alle organisaties om de ontwikkeling van hun medewerkers te faciliteren.
 
De voordelen van een leer- en ontwikkelstrategie 
 
Waarom zou je als bedrijf aan een leer- en ontwikkelstrategie opzetten? We zetten de voordelen graag voor je op een rij: 

  1. Uit onderzoek door Manpower in 2016 blijkt bijvoorbeeld dat Millennials (35% van de wereldbevolking) het ‘verbeteren van vaardigheden en kwalificiaties’ met stipt op nummer 1 zetten wanneer het aankomt op het maken van de volgende carrièrestap. Dit zal voor generatie Z waarschijnlijk vergelijkbaar zijn. Een leertraject is daarom belangrijk om nieuw talent aante trekken en draagt positief bij aan aantrekkelijk werkgeverschap.  

  2. Werving en selectie is  prijzig:het is duurder om nieuw personeel aan te nemen dan om je huidige personeel te behouden en op te leiden. Het behouden van personeel is daarom ook een belangrijke factor voor bedrijven met een leerstrategie: 53% noemt die factor als één van de drie belangrijkste speerpunten voor hun strategie.  

  3. Betere prestaties van je werknemers. Iedereen die je de mogelijkheid biedt om zichzelf te kunnen verbeteren, zal zijn of haar beroep efficiënteren met meer werkplezier kunnen uitoefenen. Daarnaast houden nieuwe vaardigheden en kennis je medewerkers scherp en kunnen ze sneller op veranderingen inspelen.  

SparkeyDevelop 

Top, je wilt aan de slag met een leer- en ontwikkeltraject! Maar weet je eigenlijk wel hoe jouw medewerkers tegen zo’ n traject aankijken? Waar ligt bij hen de behoefte? En hoe kun je hen motiveren? Met behulp van SparkeyDevelop is het bijvoorbeeld mogelijk om de leer- en ontwikkelbehoeftes van je medewerkers te peilen.  
 
Met een medewerkersonderzoek kun je de werkbeleving en het welzijn van je medewerkers meten en hun onderliggende motivaties in de kaart brengen. Als je dit eenmaal weet, kun je daar een goed leerbeleid op afstemmen. 

Subsidie aanvragen 

De SLIM-subsidie kan worden aangevraagd van 2 maart tot en met 31 maart via deze link. Mocht je verdere informatie willen over de mogelijkheden rondom een medewerkersonderzoek, dan kun je contact opnemen via onderstaande gegevens. 


Vragen?
Sanne van Elsas

Email
Functie HR-onderzoeksadviseur
Telefoon +31 (0)20 58 98 242

Anna Newen

Email
Functie HR onderzoeksadviseur
Telefoon +31 (0)20 589 82 38


Gerelateerde artikelen

Meeste Nederlanders niet voorbereid op cyberdreigingen

Cecilia Keuchenius
02 mei 2019

Corona veranderde het consumptiepatroon in een derde van de huishoudens

Ruurd Hielkema
28 maart 2022

Valentijnsdag, meer een feest voor vrouwen

Ruurd Hielkema
27 januari 2020

Van een moetje naar een do’tje: medewerkerstevredenheidsonderzoek als start voor actie

Ester Koot
27 maart 2019
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency