Toegankelijkheid

Meerderheid Nederlanders tevreden over werk

11 juli 2019

Een grote meerderheid van werkende Nederlanders is tevreden met zijn of haar werk. De meeste werknemers vinden ook dat ze genoeg tijd buiten het werk om overhouden. Tegelijkertijd neemt volgens velen de werkdruk toe, staat in een onderzoek van Motivaction in opdracht van vakbond CNV.

In het onderzoek onder ruim 2000 werkende Nederlanders gaf 74 procent aan tevreden te zijn met het huidige werkcontract. Ook de balans tussen privé en werk en het soort werk kregen van bijna driekwart van de werkende Nederlanders een voldoende.

Iets meer dan de helft van de respondenten zegt in hetzelfde onderzoek ook dat de werkdruk toeneemt. De meest genoemde oorzaken zijn een toename van de werkzaamheden, personeelstekort en een hoge tijdsdruk. Daarnaast vindt 42 procent dat er harder gewerkt moet worden voor minder geld.


Volgens voorzitter Piet Fortuin van de vakbond is die toenemende druk „een serieus probleem.” Klachten, zoals overspannenheid of een burn-out liggen op de loer. Het is volgens hem dan ook belangrijk dat werkgevers een goed beeld hebben van de werkdruk. Daarnaast hebben werknemers een eigen verantwoordelijkheid. „De vakantietijd is een goed moment om eens in de spiegel te kijken. Hoe ben ik bezig, waar liggen mijn grenzen, wat kan ik zelf doen om op een gezonde manier aan het werk te blijven?”, schetst Fortuin.

 

Bron: De Telegraaf, 11.07.2019

 


Vragen?
Ester Koot

Email e.koot@motivaction.nl
Functie Senior strategy consultant HRM
Telefoon +31 (0)20 589 82 36


Gerelateerde artikelen
Nationale BBQ-onderzoek 2018

Het Nationale BBQ-onderzoek 2018: Belgen experimenteren meer achter de BBQ dan Nederlanders

Ruurd Hielkema
21 augustus 2018
Employee Value Proposition

3 tips voor het opzetten van een goede Employee Value Proposition

Ester Koot
30 januari 2020

Welke factoren bepalen ons digitale gedrag?

Kevin Hengstz
21 oktober 2021

Klanten die boos worden van een feeststol, kopen ‘m wél

Bob Schenk
07 juli 2022
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved