Toegankelijkheid

Skip to main content

Gemiddelde thuiswerkvergoeding van € 2,60 per dag

28 januari 2021

Het woord thuiswerkvergoeding valt steeds vaker nu werknemers sinds het begin van de coronacrisis dit voorjaar veel meer thuiswerken dan voorheen. Uit recent onderzoek blijkt dat werkgevers op dit moment gemiddeld € 2,60 per dag vergoeden voor thuiswerken.

In opdracht van Rendement Uitgeverij zocht onderzoeksbureau Motivaction uit wat de effecten van de coronacrisis zijn op organisaties. Voor het onderzoek zijn 529 professionals ondervraagd. Uit de antwoorden in het onderzoek blijkt dat het merendeel van de werkgevers in gesprek is over een vergoeding voor de kosten van thuiswerken of al zo’n thuiswerkvergoeding geeft. Dit kan zowel een eenmalige vergoeding zijn als een vergoeding per dag. Bij de organisaties die nu al een vergoeding geven, is een vergoeding per dag (9%) iets populairder dan een eenmalig bedrag (4%).

 

Eenmalige vergoeding bedraagt gemiddeld € 287

In het onderzoek is gevraagd hoe hoog de thuiswerkvergoeding is die werknemers ontvangen in organisaties die deze nu al uitbetalen. Gemiddeld komt de vergoeding per dag neer op € 2,60. Het eenmalige bedrag dat werkgevers aan hun thuiswerkende werknemers verstrekken, ligt gemiddeld op € 287. Deze vergoedingen kunnen niet zomaar onbelast blijven, maar er zijn wel degelijk mogelijkheden binnen de werkkostenregeling.

 

Ruim een derde overweegt geen thuiswerkvergoeding

Uit de antwoorden van de respondenten blijkt dat ruim een derde van de werkgevers (36%) op dit moment niet in gesprek is over een thuiswerkvergoeding en dit ook niet overweegt. Opvallend is daarbij het verschil tussen kleinere en grote organisaties. Bij de werkgevers met 0–50 werknemers geeft bijna de helft (46%) aan geen thuiswerkvergoeding te overwegen. Bij werkgevers met 250–500 werknemers is dat slechts één op vijf. 

 

Over het onderzoek

Motivaction heeft in opdracht van Rendement Uitgeverij 529 professionals via een enquête gevraagd naar de impact van corona op hun organisatie. Dat heeft interessante resultaten opgeleverd. U leest hier meer over in het verdiepingsartikel ‘Welke impact heeft corona op organisaties’. En bekijk ook de infographic ‘De gevolgen van corona voor het Nederlandse mkb’.

 

Bron: Rendement.nl.

 


Vragen?
Jeroen Senster

Email j.senster@motivaction.nl
Functie Principal Research Consultant
Telefoon +31 (0)6 112 909 67


Gerelateerde artikelen

Kickstart je wijk: de energietransitie zonder aardgas begint nu!

Marco Sodderland
22 januari 2021

Veel Amsterdammers zijn blij met de Noord/Zuidlijn, maar vooral in Noord klinkt gemor

Karel Slootman
16 juli 2019

Een beknopte terug- en vooruitblik

Karel Slootman
27 december 2018

Een baan als leraar? Ja hoor, voor meer geld en met minder gedoe

Marcel Voorn
29 januari 2018
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved