Toegankelijkheid

Nederlanders over het klimaat

06 juni 2019

In de zomer van 2018 heeft Motivaction in opdracht van Climate Neutral Group (CNG) een onderzoek uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlanders met betrekking tot het koopgedrag en het klimaat. Het onderzoek ging in op de kennis en houding van het Nederlandse publiek ten opzichte van klimaatverandering en de invloed hiervan op ons koopgedrag. Dit resulteerde in het whitepaper ‘Ons koopgedrag en het klimaat’.

Nu is er de paper "Nederlanders over het Klimaat". De vraag die CNG in dit paper wil beantwoorden is hoe het gesteld is met de kennis en houding van de Nederlandse burgers met betrekking tot klimaatverandering. Wordt er nog veel getwijfeld of zien we dat juist afnemen? En hoe staat het met de bereidheid om actie te nemen of legt men de verantwoordelijkheid bij het bedrijfsleven en de overheid? Dit whitepaper geeft de antwoorden naar aanleiding van een onderzoek door CNG in samenwerking met Motivaction onder 1000 Nederlandse consumenten. 

Uit het onderzoek blijkt dat een relatief kleine groep (regelmatig) duurzame keuzes (36%) maakt. Maar dat er ook een middengroep is die weliswaar een duurzame intentie heeft (34%), en ook vaak weet aan te geven wat gevolgen zijn van klimaatverandering, verraste CNG. Deze groep geeft aan in beweging te willen komen, maar weet nog niet goed waar ze moet beginnen. Het stemt CNG hoopvol dat de intentie er bij het grootste gedeelte is en bevestigt hun gevoel dat de ‘kanteling ten gunste van het klimaat’ is in gezet.

Je kunt de volledige whitepaper nu downloaden op de website van Climate Neutral Group.

Bron: Climate Neutral Group, 05.06.2019


Vragen?
Gerard van der Werf

Email g.vanderwerf@motivaction.nl
Functie Senior Research Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 82 40


Gerelateerde artikelen

De rockende teamleider. Wij spraken onze collega Bart

Damiano Pieters
11 oktober 2022
Partnergeweld corona

11% van Nederlanders ervaart partnergeweld tijdens coronacrisis

Ahmed Ait Moha
10 september 2020

Van onderzoeker naar musicalster? In gesprek met collega Marc

Marc Schwartz
24 juni 2022
BBQ onderzoek 2019

Het nationale BBQ onderzoek 2019: schrijf je nu in

Ruurd Hielkema
27 mei 2019
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved