WorkProfiler: medewerkerssegmentatie

Je medewerkers kennen, begrijpen en ze optimale ontwikkelingsmogelijkheden bieden is essentieel voor een succesvolle organisatie. Het profiel en talent van werknemers moet aansluiten bij de koers die een bedrijf wil varen.

Maar niet iedere medewerker heeft dezelfde waarden en voorkeuren. De ene persoon hecht meer aan vaste werktijden, de ander wil meer vrijheid. Ook leerstijl en veranderbereidheid verschillen per individu, evenals de manier van samenwerken. Hoe ga je hier effectief mee om?

 

De verschillende typen werknemers

Steeds meer werkgevers zijn zich bewust van ‘zachte’ factoren als drijfveren en het belang hiervan voor een optimale prestatie op de werkvloer. Of een werknemer bij een werkgever past wordt sterk bepaald door de waarden die beiden belangrijk vinden en hoe de werknemer in het werkende leven staat.

Waarom werken mijn medewerkers hier? Waar raken zij door gemotiveerd? Wie moet ik in huis halen om de onze doelstellingen te bereiken? Om werkgevers meer inzicht te geven in de verschillende typen medewerkers en hun drijfveren heeft Motivaction de WorkProfiler ontwikkeld: een segmentatie van werknemers die op basis van zachte factoren van elkaar verschillen.

 

Meer grip op jouw beleid

Met de kennis van WorkProfiler weet jij precies welke mensen je in huis hebt. Je kunt zo de tevredenheid van medewerkers verhogen door aan te sluiten om hun behoeften en stappen zetten naar een effectiever HRM-beleid. Doordat je weet welke zachte factoren voor jouw organisatie belangrijk zijn kun je ook doelgericht recruiten.

WorkProfiler biedt antwoord op vragen als:

  • Waarom is afdeling X meer tevreden en gemotiveerd dan afdeling Y, en hoe kunnen we dit aanpakken?
  • Welke tone-of-voice moeten we gebruiken om bepaalde veranderingen succesvol door te voeren binnen de organisatie?
  • Hoe kunnen we nieuw talent effectief aanspreken en op welke zachte waarden moeten we ons recruitment beleid insteken?
  • Wat is de beste manier om onze HRM-strategie aan te laten sluiten om de drijfveren van onze medewerkers?

 

Hoe werkt het in de praktijk?

Motivaction voert al ruim 20 jaar waardenonderzoek uit en weet op basis hiervan wat mensen drijft. Op basis van dat onderzoek hebben we een verdieping gemaakt rondom werk met de WorkProfiler. Hiermee bieden we ondersteuning bij:

  • Behoud en recruitment van (nieuwe) medewerkers
  • Ontwikkeling en opleiding van medewerkers
  • Arbeidsmarktcommunicatie
  • Werkgeversimago
  • Verandermanagement

 

Ben je benieuwd naar welk type medewerker jij bent?
Doe hier de WorkProfiler test!

 

Wil je meer weten over WorkProfiler of ons arbeidsmarktonderzoek? Neem dan contact op met Ester Koot.

 

+31 (0)20 589 82 36

Facebook Twitter LinkedIn