Shopper Insights

De shopper in de winkel reageert anders dan de consument op de bank

Gedrag in de supermarkt is vaak routinematig, plaats- en tijdgebonden en veel beslissingen worden onbewust genomen. Dat maakt dat de shopper op de winkelvloer anders reageert dan de consument thuis op de bank. Soms is de shopper ook consument, maar zeker niet altijd. De rol van de shopper wordt steeds bepalender bij de uiteindelijke keuze voor een product, merk of retailformule. En ook shoppers worden bewust en onbewust gedreven door klantbeleving, overtuigingen en verlangens die doorslaggevend zijn voor het aankoopgedrag.


In-house typologieën: welke activatie is het meest effectief voor jouw shoppers?

Motivaction staat aan de basis van vele succesvolle consumenten- én shopperonderzoeken. Wij adviseren onze opdrachtgevers waar (welke kanalen) en hoe (welke touchpoints) shoppers zijn te verleiden tot het kiezen voor jouw winkel of jouw product in het schap. Omdat niet elke shopper hetzelfde is en op een eigen manier overtuigd kan en wil worden, hebben wij in-house shoppertypologieën ontwikkeld die we continu aanvullen met relevante informatie over de customer journey, het (online) mediagedrag en voorkeuren op de winkelvloer. Daarmee brengen wij – al dan niet aangevuld met ander consumentenonderzoek – in kaart welke instore communicatie het meest effectief is, welke (online) activatie werkt en welke tone of voice en promotiemechanismen aansluiten bij jouw shopper, merk of retailformule.

 

Heldere insights en adviezen, innovatieve methodentechnieken en ervaren consultants

Naast de shoppertypologieën zetten wij onderzoeks- en advies proposities en modellen voor consumentenonderzoek op maat, waaronder Eyetracking, ShopperConnecte-Safari en ons Customer Journey-model. Onze research- en strategyconsultants zijn door hun uitgebreide kennis van en ervaring met FMCG, Retail en Durables als geen ander in staat om de inzichten te vertalen in heldere én implementeerbare adviezen. De Motivaction shoppertypologieën zijn voor een zeer breed scala aan opdrachtgevers ingezet voor de groei van hun merk, categorie of retailformule. Wij kijken ernaar uit om ook voor jou de beste insights boven tafel te krijgen en samen met je jouw groeidoelstellingen te realiseren.

 

Mentality Shoppermodel Motivaction


 

Facebook Twitter LinkedIn