Toegankelijkheid

Skip to main content

Aantal fte groeit minder hard dan de omzet in mkb

04 april 2018

Werkgevers binnen het mkb en de grootzakelijke markt zien 2018 positief in en verwachten een stijging in zowel het aantal medewerkers als de omzet. 

Het optimisme blijkt uit de Hr Marktmonitor, voorheen de MKB Marktmonitor, waaraan werkgevers uit het mkb en grootbedrijf (totaal 2.195) en werknemers (2.336) meewerkten. 

Van de werkgevers in het mkb verwacht 67 procent een groei in omzet. Het grootbedrijf is qua omzetverwachtingen voorzichtiger, maar ook daar voorspelt meer dan de helft (53%) dat de omzet groeit. Uiteraard zijn er ook werkgevers die hun omzet zien stijgen noch dalen. 25 procent van het mkb denkt dat de omzet stabiel blijft, voor het grootbedrijf is dit 23 procent. De Hr Marktmonitor wordt uitgevoerd door hr-dienstverlener Unique, in samenwerking met Motivaction.

Verwachte ontwikkeling werkgevers

 

Meer met minder

Hoewel er een flinke economische groei wordt voorspeld, blijft de te verwachten personele groei achter. Minder dan de helft (48%) van het mkb denkt dat het aantal werknemers toeneemt. Het grootbedrijf verwacht een groei van 37 procent in het aantal fte. Organisaties denken dus de omzetgroei te behalen met relatief minder mensen.

Marion van Happen, algemeen directeur bij Unique: “Organisaties voorspellen groei en daarvoor is personeel nodig. We zien in de markt dat de vraag wel groter wordt. Dat de verwachte omzetgroei verschilt van het aantal fte heeft ook te maken met de toenemende automatisering en efficiëntie binnen bedrijven. We gaan slimmer om met menselijk kapitaal en doen meer met minder. Tegelijkertijd zijn er werknemers die nog niet op hun plek zitten en zoeken naar werkgeluk. Deze talenten kunnen organisaties helpen om nog meer groei te realiseren. Dit jaar zal in het teken staan van het plaatsen van de juiste mensen op de juiste plek, van financiële én personele groei.”

Bron: Financieel Management, 04.04.2018


Vragen?
Kevin Hengst

Email 
Functie Senior Strategy Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 82 25


Gerelateerde artikelen

Nieuwe onderzoekmethoden ontwikkeld tijdens corona

Karel Slootman
12 oktober 2021

Kwalitatieve onderzoekstool VisualFocus nu ook internationaal inzetbaar

Sander Kluiters
21 februari 2019

Zomervakantievoorbereiding leidt tot stress bij Nederlanders

Jeroen Senster
07 mei 2019

Meten van sentiment bij medewerkers op afstand

Ester Koot
12 januari 2021
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency