Toegankelijkheid

Skip to main content

Amsterdam Canal Parade is een feest voor iedereen

28 juli 2020

Op maandag 27 juli presenteerde Lex van Meurs op de zender PrideTV het onderzoek ‘De staat van Nederland’ naar de houding van Nederlanders ten aanzien van seksuele diversiteit. Motivaction deed dit onderzoek in samenwerking met Amsterdam Gay Pride en WINQ Magazine.

In het onderzoek zijn ruim 1.100 Nederlanders van 18-70 gevraagd naar hun eigen seksuele voorkeur en hun mening over een serie stellingen met betrekking tot seksuele diversiteit. Tijdens de presentatie op op PrideTV reageerden leden van de van de Amsterdam Pride Businessclub op de uitkomsten van stellingen over onder meer vragen naar seksuele voorkeur bij sollicitaties, bedrijven die zich in hun communicatie direct richten tot de gay community, het adverteren rondom de Canal Parade en de stelling “Amsterdam Canal Parade is een feest voor iedereen”.  Van Nederlanders 18-70 jaar is 53% het daarmee eens, onder lesbiennes en homo’s is zelfs 72% het met deze stelling eens. De Amsterdam Canal Parade is een feest voor iedereen.

Lex toonde ook de verschillen tussen Nederland en andere landen in de houding ten aanzien van het homohuwelijk, de veranderingen in Nederland sinds 1997 in de meningsvorming over gelijke rechten voor homo’s en lesbiennes versus heteroseksuelen en de veranderingen in Nederland sinds 1997 over het denken over adoptie van kinderen door homo’s en lesbiennes. Er is in de afgelopen twintig jaar een gestage groei zichtbaar in steun voor gelijke rechten zoals het homohuwelijk en adoptie van kinderen door homoseksuele en lesbische stellen. Deze groei is met name heel sterk in de traditioneel-conservatieve Mentality milieus. Was in 1997 nog 30% van deze traditioneel-conservatieve groep voor deze adoptie rechten, in 2018 is het bijna 70%.

De uitzending is terug te kijken via Pride TV. Je kunt ook de handout van de presentatie downloaden. In het julinummer van WINQ Magazine staat een uitgebreidere beschrijving van het onderzoek.

 

Presentatie:

Danny de Vries (Amsterdam Gay Pride) en Lex van Meurs (Motivaction)

 

Panelleden:

Sabine Kromowidjojo – Director Diversity & Inclusion - PVH Europe, Michiel Kolman –Vicepresident Elsevier/ Board member Workplace Pride, Maartje Weijers – Head of Culture Boomerang, Edwin Reinerie – WinQ | Uitgever WinQ magazine.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Lex van Meurs.

 


Vragen?
Lex van Meurs

Email l.vanmeurs@motivaction.nl
Functie Senior Research Consultant
Telefoon +31 (0)6 83808396


Gerelateerde artikelen

De invloed van corona op werkend Nederland

Ester Koot
27 oktober 2020

Ruim helft Nederlanders gediscrimineerd tijdens sollicitatie

Ester Koot
04 augustus 2020

83% van Nederlandse jongeren wil meer aandacht voor omgaan met geld in onderwijs

Rob Doornbos
01 april 2019

Corona Impact Monitor: Minder Nederlanders houden zich aan coronaregels

Bram van der Lelij
16 april 2020
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved