Toegankelijkheid

Skip to main content

Amsterdam Canal Parade is een feest voor iedereen

28 juli 2020

Op maandag 27 juli presenteerde Lex van Meurs op de zender PrideTV het onderzoek ‘De staat van Nederland’ naar de houding van Nederlanders ten aanzien van seksuele diversiteit. Motivaction deed dit onderzoek in samenwerking met Amsterdam Gay Pride en WINQ Magazine.

In het onderzoek zijn ruim 1.100 Nederlanders van 18-70 gevraagd naar hun eigen seksuele voorkeur en hun mening over een serie stellingen met betrekking tot seksuele diversiteit. Tijdens de presentatie op op PrideTV reageerden leden van de van de Amsterdam Pride Businessclub op de uitkomsten van stellingen over onder meer vragen naar seksuele voorkeur bij sollicitaties, bedrijven die zich in hun communicatie direct richten tot de gay community, het adverteren rondom de Canal Parade en de stelling “Amsterdam Canal Parade is een feest voor iedereen”.  Van Nederlanders 18-70 jaar is 53% het daarmee eens, onder lesbiennes en homo’s is zelfs 72% het met deze stelling eens. De Amsterdam Canal Parade is een feest voor iedereen.

Lex toonde ook de verschillen tussen Nederland en andere landen in de houding ten aanzien van het homohuwelijk, de veranderingen in Nederland sinds 1997 in de meningsvorming over gelijke rechten voor homo’s en lesbiennes versus heteroseksuelen en de veranderingen in Nederland sinds 1997 over het denken over adoptie van kinderen door homo’s en lesbiennes. Er is in de afgelopen twintig jaar een gestage groei zichtbaar in steun voor gelijke rechten zoals het homohuwelijk en adoptie van kinderen door homoseksuele en lesbische stellen. Deze groei is met name heel sterk in de traditioneel-conservatieve Mentality milieus. Was in 1997 nog 30% van deze traditioneel-conservatieve groep voor deze adoptie rechten, in 2018 is het bijna 70%.

De uitzending is terug te kijken via Pride TV. Je kunt ook de handout van de presentatie downloaden. In het julinummer van WINQ Magazine staat een uitgebreidere beschrijving van het onderzoek.

 

Presentatie:

Danny de Vries (Amsterdam Gay Pride) en Lex van Meurs (Motivaction)

 

Panelleden:

Sabine Kromowidjojo – Director Diversity & Inclusion - PVH Europe, Michiel Kolman –Vicepresident Elsevier/ Board member Workplace Pride, Maartje Weijers – Head of Culture Boomerang, Edwin Reinerie – WinQ | Uitgever WinQ magazine.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Lex van Meurs.

 


Vragen?
Lex van Meurs

Email
Functie Senior Research Consultant
Telefoon +31 (0)6 83808396


Gerelateerde artikelen

Paradoxaal Nederland: vertrouwen in corona maatregelen kabinet en vervolgens lekker naar buiten

Pieter Paul Verheggen
24 maart 2020

Nederlanders willen gasloos wonen, maar zonder extra kosten

Henk Heinen
14 februari 2018

Valentijnsdag: onzin vinden we, maar toch doen we mee

Ruurd Hielkema
15 februari 2021

Bij een succesvol merk gaan waarden, purpose en reputatie hand in hand

Karel Slootman
24 juni 2022
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency