Toegankelijkheid

Skip to main content

Doe je mee aan het Nationaal BBQ Onderzoek 2024-2025?

07 mei 2024

Als er één activiteit is die Nederlanders, ongeacht afkomst of achtergrond, verbindt dan is dat wel barbecueën. Bijna negen op de tien burgers doen het minimaal eens per jaar. Ruim negen op de tien vinden buiten grillen geweldig, goed te doen of tenminste prima voor een keertje. Zelfs de grootste tegenstanders in de Tweede Kamer sluiten het parlementaire jaar in harmonie af met een - al dan niet vegetarisch - burgertje op de Binnenhof BBQ. Kun je nagaan. 

Mede vanwege de ongekende populariteit zijn we bezig met de voorbereiding van de alweer achtste editie van het Nationaal BBQ Onderzoek. De monitor zal opnieuw praktische en bruikbare inzichten bieden om marketing en salesactiviteiten verder te stroomlijnen en om daarin focus aan te brengen. Zo denken onze vaste afnemers er tenminste over: fabrikanten van BBQ’s, retailers die ze verkopen, foodproducenten en supermarkten. 

In dit nieuwe onderzoek verzamelen we in Nederland en België de meest actuele BBQ-trends op hardware gebied en als het gaat om het aanbod op en bij de grill. Wie heeft aanschafplannen voor een BBQ, en waar let men op? Plancha grill en kamado, hoe doen ze het? Welke retailers zijn populair? Wat drijft de BBQ’er? Gaan BBQ’en en duurzaamheid samen? Minder vlees, meer groente en meer vega, of is BBQ’en juist de guilty pleasure waar alles mag?  


Over het onderzoek:

  • Doelgroep: 18-75, landelijk representatief
  • Steekproef: n=1.000 per land
  • Dataverzameling: online
  • Veldwerk: juni 2024
  • Rapportage: to-the-point in PPT, juli 2024
  • Entreeprijs Nederland: € 2.700,-
  • Entreeprijs België: € 3.300,- 
  • Entreeprijs Nederland & België: € 5.500,-
  • Exclusieve vragen: prijs in overleg

Participeer in het onderzoek en neem contact op met uw grillmaster! De lijst met vraagpunten is op aanvraag verkrijgbaar.

 


Vragen?
Ruurd Hielkema

Ruurd Hielkema studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, was medeoprichter van Trendbox, voorzitter van de Research Keurmerkgroep en bestuurslid van SIRE.


Email
Functie Senior Research Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 82 25Gerelateerde artikelen

KNGU - Persona's voor duiding van interesses en behoeftes

Jeroen Senster
22 januari 2018

Valentijnsdag, meer een feest voor vrouwen

Ruurd Hielkema
27 januari 2020

Digitality

Wat drijft de digitale consument?
Kevin Hengstz
14 maart 2018

Steeds meer Nederlanders ruilen werkgever liefst morgen nog in

Ester Koot
27 maart 2018
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency