Toegankelijkheid

Skip to main content

Zo krijg jij inzicht in de leer- en ontwikkelbehoeften van jouw werknemers

24 juni 2022

“Hoe krijgen wij alle medewerkers uit de groene sector in de leer- en ontwikkelstand?” Met die vraag  klopte Groenpact bij ons aan. Met behulp van onze WorkProfiler hebben wij de drijfveren van werknemers in het groene domein achterhaald. Dat leverde inzichten op in de verschillen tussen typen werknemers in het groene domein. Werkgevers uit de groene sector kunnen met deze inzichten beter inspelen op de ontwikkelbehoeften van verschillende typen werknemers.

 

De uitdaging

De groene sector staat voor een uitdaging: Hoe kun je als organisatie jouw medewerkers aan je binden? En hoe kunnen zij zich vervolgens blijven ontwikkelen in een continu veranderende wereld?  Want als leren en ontwikkelen op orde is binnen bedrijven, dan stijgt de aantrekkelijkheid van de sector voor werknemers. Steeds vaker kreeg Groenpact de vraag naar wat nu echt aansluit bij de medewerker zelf als het gaat om leren en ontwikkelen.  Sparkey ging op onderzoek uit, samen met Groenpact en Imagro.

 

Resultaten

Sparkey leverde input voor de 4 herkenbare groene werknemersprofielen (persona’s) die elk aanslaan op een andere motivatoren en leervormen. Zo ontdekten we dat de persona ‘Bewuste Ontplooier’ het liefst leert binnen het eigen team, maar dat de ‘Doelgerichte Aanpakker’ liever een kortdurende cursus buiten de deur volgt. Als werkgever hoef je de ‘Ambitieuze Carrièremaker’ nauwelijks ‘aan’ te zetten om te gaan leren, maar kun je hen helpen met richting bepalen. Werkgevers zullen ‘Nuchtere Doeners’ meer moeten stimuleren, bijvoorbeeld door uit te leggen waarom het belangrijk is iets nieuws te leren.

 

 Aanpak

Om kennis te maken met het groene domein startten we met een expertsessie met betrokkenen uit de branche; van voedselverwerking tot landbouw en van hoveniers tot veehouderij. Vervolgens voerden wij een online en deels schriftelijk kwantitatief onderzoek uit. Door in de analyse gebruik te maken van onze WorkProfiler, konden we 4 werknemersprofielen destilleren die elk op hun eigen manier kijken naar leren en ontwikkelen.

 

 "Het was een feestje om samen te werken met een partij die een sterke basis kon neerzetten gebaseerd op zowel bestaande kennis van de WorkProfiler, als nieuw onderzoek onder een grote populatie speciaal voor de ontwikkeling van Groene Persona’s. Naast de persona’s zelf, waar het ons om te doen was, merken we dat veel mensen ook erg geïnteresseerd zijn in de onderzoeksresultaten."

- Marije de Jonge, Platform Talent voor technologie 

 


Benieuwd naar de volledige onderzoeksrapportage? Die vind je hier. Meer informatie over de persona’s die Groenpact en Imagro verder hebben ontwikkeld lees je hier. Elke organisatie of branche heeft medewerkers in dienst met unieke drijfveren. Sparkey doet graag onderzoek op maat. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Dit artikel verscheen eerder op Sparkey.nl

 


Vragen?
Sanne Audenaert

Email s.audenaert@motivaction.nl
Functie HR-onderzoeksadviseur
Telefoon +31 (0)20 58 98 242

Ester Koot

Email e.koot@motivaction.nl
Functie Senior strategy consultant HRM
Telefoon +31 (0)20 589 82 36


Gerelateerde artikelen

Commercieel Nederland is somber over groei en laat kansen liggen!

Pieter Paul Verheggen
08 oktober 2018

Gaan we weer langer douchen als de gasprijzen dalen?

Cecilia Keuchenius
14 februari 2023

Ruime meerderheid Nederlanders dik tevreden met baas

Sanne Audenaert
23 september 2021

big-data-de-6-v-s-die-je-moet-bekijken-voor-belangrijke-inzichten

Seth Schaafsma
15 mei 2017
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency